Halsa kommune har hatt en mindreforbruk på 9.069.437 og har også hatt 10.422.423 på disposisjonsfond.

Den ene merknaden revisor Arnfinn Glærum hadde var at med så store budsjettavvik burde dette vært framlagt for kommunestyret i form av en budsjettregulering – dette til orientering for kommunestyret og for at politikerne skal ha muligheten til å bruke av overskuddet til nødvendige formål.

Rådmann Anita Ørsal Oterholm tar dette til etterretning samtidig som hun sier seg fornøyd med året som har gått. Hun minner likevel om at Halsa har ei større lånegjeld å betjene, sjøl om det finnes kommuner som sliter mer enn Halsa også her.

Ivar Betten (Ap) peker på at dette er det beste resultatet kommunen har hatt så vidt han kan huske fra sin tid som kommunepolitiker.

-Vi driver kommunen rimelig bra og levere tjenester som innbyggerne våre er godt fornøyd med, sier han. Han viser også til tilbakemeldinger på at folk føler seg trygge og trives i Halsa og foregriper ei sak som kommer opp seinere på dagen med at - vi klarer oss godt på egne bein her i Halsa.

Jørn Ola Engdal minner om at høg lånegjeld og lave renter bidrar til det gode resultatet, og føyer til halvt i spøk at det kan være like greit om kommunestyret ikke har vært informert slik at de ikke har fått anledning til å bruke opp pengene.