CC Cowboys er et av ikke altfor mange norske band vi finner det passende å sette "selveste" foran bandnavnet, men det tok på tida fra de gikk på scena lørdagskvelden i Norsk Laksefestival til det begynte å fylles opp på Kulturhusplassen. Vi kan vel si det er for dårlig ikke å innfinne seg når slike størrelser i norsk rock står på scena, men det blir sjølsagt en subjektiv oppfatning.

Charlie Rackstead (Rune Nilsson) and The Sticklesberry Ramblers startet kvelden med amerikaniserte norske slagere og hadde sine trofaste fans foran scena de også.

Men under sceneskiftet rekker jo folk å gå i ølteltet, og det tar på tida før storparten har funnet vegen tilbake til konserten når nytt band står på scena.

Men det strømmet på med folk også når det nærmet seg midnatt og passerte vel 1000-tallet med god margin, og folk fikk det de var kommet for med CC Cowboys med både "Nå kommer jeg og tar deg", "Tigergutt", "Harry", "Når du sover" og alle de andre hitlåtene de har stått for siden starten i 1989.

I år var det også litt "nedvarming", der The Stapes fra Kristiansund gikk på scena etter CC Cowboys og avsluttet konsertkvelden i Surnadal.

Norsk Laksefestival viser at de setter sikkerheten i høysetet, og mannskaper fra Alpha Security sørget for at ingen tok med seg medbrakt eller ting som kunne gå utover sikkerheten innenfor gjerdene.

Kontrollen gikk veldig jovialt for seg, og folk tok den grundige sjekken med godt humør.

Laksegeneral Ragna Mauset opplyser at det var solgt rundt 650 billetter fredag kveld. At det regnet utover kvelden medførte at ølteltet ble mer populært enn AC/DC-cover med Dynamite fra Sunndal.

- Det er jo veldig synd for dem som gjerne skulle hatt et større publikum, men Dynamite leverte i alle fall et solid show de tre timene de sto på scena, forteller Mauset.

Lørdag kveld ble det solgt mer enn 1800 billetter.