Søndag ble det populære andeløpet arrangert i Surna, sannsynligvis for siste gang. Flere hundre personer trakk ned til elva for å følge med på de 1274 endene som svømte om kapp nedover elva.

Nede ved Brekkøya camping satt politioverbetjent Anders Magne Ormset klar i båten med håv, og kunne til slutt håve inn den suverene vinneranda, som dro ifra hele resten av feltet på slutten av løpet.

Den raske anda ble så satt i bur og fraktet til Skei, og hvem som hadde kjøpt vinnerloddet med nummeret som sto på vinneranda ble imidlertid holdt hemmelig til søndag ettermiddag, da Norsk Laksefestival 2016 skulle avsluttes.

Da vinneren skulle kunngjøres var alle som har vært med og arrangert dette andeløpet i en årrekke også med opp på scena og fikk sin velfortjente honnør.

Og da konferasier Heidi Marie Vestrheim og "andegeneral" Eivind Holte ropte opp vinnernummeret 1065 og Kristine Lillebråten som vinner av det kanskje aller siste andeløpet, var hun rimelig smilende da hun kom opp på scena for å motta sjekken på hele 30 000 kroner.

- Kjempeartig! Pengene kommer godt med når vi skal på ferie til Oslo og Kristiansand, sier hun.

Dattera Linnea var også ganske klar på hva de skulle bruke penger på:

- Is og kaptein Sabeltann!

Loddet ble kjøpt så sent som lørdag, noe hun naturligvis ikke angrer på...