Med to åpne kunstutstillinger i Kulturvøkku, innbyr dette i år som i fjor til en aldri så liten kunstvandring. Inga Dalsegg har invitert kollega Elin Rindahl Steiro til å stille ut sammen med seg i Dalalåven Atelier med åpning lørdag.

Etter at en har sett seg mett på bildene i Dalalåven, har en mulighet til å rusle bort på Rindal Skimuseum der Rindal Kunstlag åpnet utstilling med Telemarkskunstneren Jonny Andvik sist helg.

Elin Rindahl Steiro er nordnorsk kunstner, noe bildene hennes også bærer preg av.

Ellers behersker hun en lang rekke teknikker som oljemaleri, akvarell, tegning og grafikk. Vi får etter sigende se et bredt utvalg av alt dette i Rindal i Kulturvøkku.

Vi har sniktittet inn på hennes Facebooksider, og de mange akvarellene som ligger der.

Vi ser også at hun benytter seg av en teknikk med cellofan og maling for å få fram stiliserte fjellandskaper – i høyeste grad figurativt, men samtidig abstrakt.

Sjøl sier hun at hun ønsker å skape kunst som beveger og begeistrer – gjerne med mennesker eller den storslåtte nordnorske naturen som motiv.

Vi ser i hennes bilder at hun har latt seg inspirere av landsdelen hun kommer fra og av menneskene og naturen der.

Hun blir til stede under åpningen lørdag 2. juli, og utstillinga blir stående hele uka.

Vertinne Inga Dalsegg stiller også ut et representativt utvalg av maleri både på lerret og papyrus samt tegninger og litografier.

Inga stiller også ut på Kibneb-festivalen i Lensvika nesten samtidig, og forbereder utstilling i Helsinki neste år.

– Jeg hadde jo utstilling i Rio De Janeiro i fjor sommer, med avtale om at de skulle returnere de bildene som ikke ble solgt. Nå har bildene hengt heime hos Rios kulturminister denne vinteren, og de har bedt om å få bruke dem i ei ny utstilling denne sommeren. Jeg kan jo ikke takke nei til en ny utstilling i Rio, ler hun.

Men denne gangen tar hun ikke turen over dammen sjøl. Den sparer hun til hun skal stille ut i New York i 2018.