Fra onsdag kveld går dugnadsgjengen i Øra Vel i gang med å sette opp boder og klargjøre alt til Øramartna 2016. Leder i Øra Vel, Halvor Flatekval, forteller at det blir 51 deltakere/selgere i år.

– Vi setter opp til sammen 37 boder langs Øragata, og noen vil også selge fra egne biler og telt. Vi skal også ha noen inn i førsteetasjen i Billaget, forteller han. – Det vil si at det blir fullt av boder og biler helt fra Ørabrua til Reppen.

Som alltid blir det stor produktvariasjon, med alt fra husflid og håndverk, via helseprodukt/tjenester – til lokale matvarer som laks, kjøtt, fisk, grillmat, med mer.

– Her blir det blir alt mulig! To thaimatvogner og en smultringvogn vil også være her, og Hammerstuene serverer mat og drikke hele helga. I tillegg har Øra Vel også eget utsalg med bakels og kaffe, sier Flatekval.

Stort loppemarked

Lørdag kveld blir det bryggedans ved Hammerstuene, og et annet innslag under martnaden (dersom været tillater det) blir flåtetur på elva.

– En flåte vil frakte folk ut på elva, slik at de som vil se Surnadalsøra fra den siden kan få mulighet til det, forteller han.

Loppemarkedet på Trudvang er svært populært hvert eneste år, så det blir naturligvis loppemarked igjen i år også, der det er stappfullt av fine gjenstander.

– Dette er i alle fall det største loppemarkedet som er i Surnadal i løpet av året. Vi har dessuten et stort martnadslotteri, der hovedpremien denne gangen er en el–sykkel, opplyser han.

Når han først er inne på dette med sykkel, nevner han også parkeringsproblematikken. Det er bestandig mye folk her under martnaden, problemet er bare at det er ikke all verden med parkeringsmuligheter.

– Derfor må folk parkere ved Trudvang, før de kommer til Surnadalsøra, – eller de må kjøre forbi Øra og parkere. Ellers er det fint å sykle til Øra også da, så vi anbefaler folk å ta sykkelen, sier han.

Håper på mye folk og godt vær

Ellers blir det både «Barnas torg» og kunstutstilling, og lørdag kommer Trollheimsbrass, med musikere fra flere kommuner rundt Trollheimen, og skal spille i gatene.

Det er utsendt brosjyre om martnaden til alle husstander i Surnadal, og arrangørene håper det kommer mye folk i år også.

– Dette er tiende året vi arrangerer Øramartnad, og i løpet av de ni første åra har vi omtrent ikke hatt en eneste regndråpe. Så vi håper på fint vær i helga også, sjøl om værmeldingen ikke har sett alt for lovende ut foreløpig, sier Øra Vel-lederen, som ønsker alle – både store og små – velkommen til martnaden som åpner i ellevetida lørdag.