Siste helga i juli braker det løs, når Valsøytunet og Valsøyfjord IL inviterer til Hestholmen Retrofestival; en festivalhelg med konserter både fredag og lørdag.

Den årvisse Retrofesten blir i år altså utvidet fra en til to dager; en hel festivalhelg med flere band og aktiviteter.

– Dette blir ei super helg med kvalitetsmusikk, morsomme dagaktiviteter og god underholdning, nydelig mat og god stemning. Så vi håper naturligvis at mange blir med på innvielsen av Hestholmen Retrofestival, lover Lars Botten i Valsøyfjord Idrettslag.

Noe for enhver smak

Festivalen skal være åpen for alle, men konsertene på kveldstid holdes på lukket område med 18 års aldersgrense.

Bandet Valsøyfjord All Stars åpner showet fredag kveld, etterfulgt av Heartbeat, Kizz Alive og Asterix, mens bandene som spiller lørdag er Bankers, etterfulgt av Orpheus, Purple, Brother Tuck's og New Motion.

– Denne helga blir det variert musikk med band fra ulike steder av distriktet, så dette tror jeg blir veldig bra, sier Botten.

Her blir det garantert muligheter både for dans og allsang til god musikk i den spesielle atmosfæren som blir med lyssatt område og sjøen tett på. Og billetter og festivalpass kan en sikre seg på billettservice.no eller ved inngangen.

Mat og overnatting blir heller ikke noe problem, og for mer informasjon om festivalcampen kan man gå inn på Valsøytunet Camping sin nettside.

Oppfordrer unge til å melde seg på

På dagtid lørdag arrangeres en talentkonkurranse for ungdom. Dette er en konkurranse der alle mellom 12 og 25 år som driver med sang og musikk får muligheten til å opptre på scena og vinne den innbringende førstepremien.

– Påmeldingsfristen her er 15. juli, og man kan melde seg på per e-post til meg. Vi oppfordrer naturligvis flest mulig til å melde seg på denne konkurransen. Dette blir artig både for dem som står på scena og for publikum, sier Botten.

Man kan delta både alene og som band. Alle som melder seg på får opptre på scena på dagtid lørdag, og dette arrangementet er det gratis inngang på. Og pengepremien som Sparebank 1 Nordvest bidrar med bør vel virke forlokkende på mange unge sangere og musikere; vinneren får nemlig 10 000 kroner!

Arrangørene ønsker i alle fall alle hjertelig velkommen til Hestholmen Retrofestival, og håper mange kommer for å kose seg med god musikk og mye annet denne siste julihelga.

For mer informasjon kan man også gå inn på facebooksiden til Hestholmen Retrofestival.