Med 10 mot 7 stemmer vedtok kommunestyret i Gjemnes å fortsette som egen kommune. Mindretallet ønsket å gå til Molde sammen med Nesset og Midsund.

Rådmannen hadde foreslått at kommunen skulle velge å slå seg sammen med Molde. Slik gikk det ikke. Ordfører Knut Sjømæling (Sp) var blant dem som stemte for fortsatt egen kommune.

Det er sterke krefter i bygdene Flemma, Osmarka og Angvik som ønsker at kommunen skal gå sammen med Molde, Nesset og Midsund. Angvik bygdelag hadde forfattet en uttalelse som ble lagt fram for kommunestyret på tirsdagens møte. Der blir det hevdet at å bestå som egen kommune, vil  være å høyne alle kommunale skatter og avgifter, samtidig som tjenestetilbudet må reduseres.

Arbeiderpartiets gruppe var delt i synet på å fortsette som egen kommune eller å gå sammen med Molde, Nesset og Midsund. Ap-representant Bjørnar Danielsen har ivret sterkt for en større kommune. Han sier det nå vil bli vurdert om de indre bygdene i Gjemnes skal gå sammen og søke om grensejustering for slik å bli en del av en kommune sammen med Molde, Midsund og Nesset.

- Nå er vedtaket så ferskt at jeg må snakke for min egen del, men dette er noe vi kommer til å diskutere. Det finnes nok folk også i indre Gjemnes som mener vi bør fortsette som egen kommune, men det store flertallet ønsker å gå sammen med Molde, Midsund og Nesset. Etter en mobilisering foran siste kommunevalg, er flertallet i dagens kommunestyre fra ytre. De brukte makta si nå.

Danielsen peker på legevakt på kveld som et argument for å slå seg sammen. Nesset har i dag legevakt fram til klokka 21 på hverdager. Innbyggerne i Gjemnes må til Kristiansund etter klokka 16.

- Det vil også påløpe høgere eiendomsskatt og kommunale avgifter i egen kommune enn det vi ville fått i Molde. Departementet har signalisert at de ønsker snarlige innspill også om grensejusteringer. Dersom det er flertall for dette blant innbyggerne i Flemma, Osmarka og Angvik er det absolutt interessant å vurdere, sier Danielsen.