Med DumDum Boys og Kystfolket på scena, grillmat og alle rettigheter i teltet nede på stadion – og forhåpentligvis flott og varmt sommervær, håper arrangørene i Valsøyfjord Idrettslag og Halsa Historielag på mye folk og tidenes beste Fosskonsert i Valsøybotn.

I fjor gikk elva flomstor og gjorde at arrangørene flyttet konserten ned til stadion. En god og nødvendig nødløsning som fungerte greit, men i år skal konserten igjen holdes på godt, gammelt vis, med musikken strømmende ut fra en ombygd scene oppe ved fossen.

– Vi har bygget om scena litt, tatt av fem meter på den sida som vender mot fossen og bygget på fem meter andre vegen i stedet, forteller arrangementsleder Lars Botten.

Han beretter ellers om at de er i full sving med slåtten oppover bakkene i det naturlige amfiet der publikum skal sitte.

– Nå ser det veldig bra ut, det er ganske tørt og fint der nå. Værmeldingen ser også bra ut framover, så dette lover godt, sier han.

Håper på ny rekord

Bandene gleder seg også, og er klare for å gi publikum en minneverdig kveld. Kystfolket har til og med forsterket seg med den profilerte gitaristen Øystein Sandbukt fra Sunndal, kjent fra blant annet Møremusikarane.

– Kystfolket har lyst til å gjøre det bra og legger lista høgt, noe som naturligvis er bra for oss. DumDum Boys er også klare for konsert, så her ligger det an til en skikkelig kjempekveld. Vi håper at årets konsert kan blir tidenes beste, sier Botten.

Og det er stor pågang, billettsalget går så det suser, noe det har gjort i lang tid. Kanskje ryker publikumsrekorden i år?

– Vi har vel nevnt at vi håper på ny publikumsrekord i år da, men det er alltid vanskelig å spå. Vi har i alle fall musikk som kan tilsi at det er mulig, sier han. Rekorden er på rundt 3500, og skriver seg fra konserten i 2006.

Viktig arrangement

Mandag skal det rigges opp telt og diverse, slik at folk også i år kan nyte grillmat og god drikke. Og når onsdagen kommer skal alt være klart.

Fosskonserten er ellers en gedigen dugnadsinnsats der bortimot 150 personer hjelper til, og den er et viktig arrangement for bygda på flere måter. Arrangørene håper derfor folk strømmer på og ønsker alle hjertelig velkomne, gjerne litt tidlig – for litt mat, drikke og sosialt samvær på stadion fra firetida.

– Dette blir garantert en bra kveld, lover Botten.