Tautrekking får avgjøre hvem som har det sterkeste fylkeslaget på landstevnet i Surnadal. Lørdag braker de sammen på Bygdedagen. Bygdedagen foregår på travbanen der landstevnet holder til med stortelt og camp. Bygdeungdommen håper hele dalføret stikker innom.

- Bygdedagen blir det anleding for alle til å besøke storteltet, noe de ellers bare kan gjøre med bånd, sier Robert Halse Lervik i arrangementsstaben.

Bygdeungdommen legger opp til et forrykende show, noe av det kan publikum være med å påvirke. Finalen i vikingefemkamp er for å se på, men hopping i høyet og bruskasseklatring får gjestene ta del i.

Norges Bygdeungdomslag ønsker med bygdedagen å invitere lokalbefolkningen innom for å se på litt av livet på et landstevnet. Samtidig bys gjestene på underholdning. Debatten: Hva skal jeg bli når jeg blir stor? Kan jo være noe for enhver å få med seg.

Det mest spektakulære blir nok finalen i vikingefemkampen. Den avgjøres med russisk pinnebryting. Finalistene sitter midt mellom to kar fylt med vatten og holder i samme pinne. Vinneren er den som får dratt motstanderen over til sin side eller rett og slett vippet ham/henne av pinnen.

Fire jenter og fire gutter er kvalifisert til finaleomgangen og etter semifinalene blir det klart hvem som blir Vikingkonge og Vikingdronning 2016.