Det er søndag kveld klokka åtte og fire spreke damer har gjort seg klar for å følge treningen til Heidi Hagen. Hun er ansvarlig for det hun kaller «Låvepuls».

Der trenes det til zumbarytmer av latinamerikansk opprinnelse.  Slik som salsa, cumbia, samba og reggaeton.Rytmer som får humøret opp hos dem som skulle finne vegen til låven en søndag kveld. I dag er det fire damer som har tatt seg en tur, en siste tur før fellesferien og treningsfri til ut i august. Det er Kristin Dahl, Kristin Langli, Bjørg Myrvang og Anne Forsberg Røen. Latter og kjappe replikker utveksles og humøret er på topp i det Heidi setter i gang musikken. Innsatsen til de fire er som åtte. Heidi skaper engasjement rundt seg.

– Det er sosialt og svett på en artig måte, så får vi danset Zumba, noe jeg ikke gjør ellers, sier Kristin Langli. Hun roser dessuten instruktøren for å bli sett og at hun er inkluderende.

– Det er høgt under taket på Låvepuls, roser Kristin Langli. De andre deltakerne sier seg enig.

– Hun er alltid ett steg foran, slik at vi ser hva vi skal gjøre, sier Anne Forsberg Røen. I dag er det også en ny deltaker. Det er Kristin Dahl. Etter en tøff periode med ekstra mye sjukdom har hun funnet vegen til treningslokalet og ser ut til å sette pris på treningsopplegget.

Pusset opp låven til treningsstudio

– Hun er veldig engasjert og her kan vi komme i den formen vi er, sier Dahl. Heidi Hagen tok instruktørkurs i Trondheim da hun bodde der før hun flyttet til Lomundal og Steinset. I ettertid tok hun kurset som zumba instruktør.

Først startet hun trening på Skogsletta forsamlingshus.Seinere tok hun i bruk låven på Steinset. Nå bor hele familien på garden Negard i Lomundal, ikke langt fra treningslåven. Der bor hun sammen med mannen Ronny Eide og de tre barna Daniel (16), Julie (12) og Synne (4). Låven på Steinset ble opprinnelig brukt av taksidermist Ole Geir Skanke til å preparere dyr, så ble den stående tom og de hadde lyst til å pusse opp den opp.

– Vi fikk «Bli lyst» midler gjennom kommunen og tilskudd fra Rindal Sparebank for å pusse opp låven her. Vi kjøpte forskjellig utstyr, installerte speil og step kasser, baller, matter og styrkeløftutstyr. Dermed var jeg i gang, forteller Heidi Hagen. Deler av en gammel kiosk som sto på tomta i sin tid og som tilhørte Nils Hermundsli er tatt vare på. Der står musikkanlegget. Og ringeklokka i den gamle kiosken er intakt.

Spesielt skilt

Befolkningen var glad for at det kom et ekstra treningstilbud i bygda og nå har tilbudet vært i drift i ca. åtte år.

– Ja, det var på tide den gangen at vi fikk et treningstilbud som dette i Rindal, et tilskudd til ski og fotball. Folk kjørte fra hele bygda for å bli med, og gjør det fortsatt, sier Kristin Langli.

Heidi trener ikke bare denne gruppa, men trener også en gruppe på Bakken Helse i Rindal en gang i uka. Låven står også åpent for egentrening kan den spreke instruktøren fortelle. Hun viser stolt fram det flotte skiltet som henger godt synlig på veggen i låven. Det er laget på en helt spesiell måte.

– Skiltet er laget av Solveig Heggem og hennes mann fra Lomundal. Hun har perlet skiltet med 50.000 perler. Det fikk jeg som gave i fjor, er det ikke fint?, spør Heidi. Til daglig jobber Heidi som spesialpedagog på BUP St. Olav på Orkanger, I tillegg utdanner hun seg som klinisk pedagog på. Hun har fire år igjen av utdannelsen som går på deltid.

Feirer seg selv

– Det var en tid da jeg kuttet ut treningen her på grunn av studier, men fant ut at det gikk ikke, så jeg måtte selvfølgelig i gang igjen, ler hun. Hun forteller at gjengen som kommer gir henne masse energi. Så har hun enda til gode at noen går fra timene hennes. Hun har folk fra flere steder bygda som kommer på trim og fra fire nasjonaliteter.

– Fra i fjor har det vært 25 innom her. Noen er her en gang for å se hva det er og andre fortsetter. Nå har det vært ca. 15 personer innom her fast i løpet av våren. Men jeg kan gjerne ta imot enda fler, påpeker Hagen. Hun tar godt vare på kundene sine og arrangerer både sommerfest og julebord.

– På sommerfesten feiret vi oss sjøl på 3 Venner, og så deles det ut en liten oppmerksomhet til den som har vært her flest ganger, I år ble det en dame fra Meldal som fikk den oppmerksomheten, sier Hagen. Utenfor er det en romslig parkeringsplass, så det er lite unnskyldninger for ikke å møte opp på «Låvepuls» framover. Som om det ikke er nok med kondisjonstrening denne kvelden, som tar pusten av de fleste, så avslutter Heidi med noen solide øvinger med styrketrening. Rygg, mage, lår og en ekstra økt med boksing er lagt inn. Ett minutt på hver post. Etter uttøying er de fleste fornøyd med kvelden og en solid og ikke minst morsom treningsøkt.

– Nå kan det kanskje vært fint å stikke innom Igltjønna for en svømmetur, da blir det jo nesten som en triatlon, sier Kristin Langli. De andre foreslår Rørvatnet eller Lomundsjø som mulige badeplasser. Etter ferien starter Hedi Hagen opp med «Låvepuls» igjen, da er det bare å slå til. Alt står klart til å få spisset formet, og humøret får du som ekstrabonus.