Lørdag oppfordrer Den Norske Turistforening alle til å dra på hyttetur. Målet er å vise at det verken trengs å dra langt eller ha egen hytte for å få den gode hytteopplevelsen.

Nordmenns kjærlighet til turgåing og natur gir en særnorsk interesse for hytteliv. Omkring halvparten av nordmenn eier eller har tilgang til hytte eller fritidsbolig, ifølge tall fra SSB. Men en trenger ikke å eie egen hytte for å dra på hyttetur. Lørdag 30. juli inviterer DNT til den store hyttedagen.

- Vårt mål er at alle som vil skal bli med på hyttetur. Har dere ingen hytte å dra til? Bygg deres egen! Alt som trengs er ett par pledd og noe å henge det over. Det er også mulig å besøke en av de over 530 DNT-hyttene eller kystledhyttene rundt om i landet. I fjor hadde vi nesten 410 000 overnattingsdøgn på DNT-hyttene, og det er plass til mange flere. På ut.no kan du søke opp den hytta som ligger nærmest i kilometer, foreslår generalsekretær i DNT Nils Øveraas, som også oppfordrer til å dele bilder fra turen med #hyttetur og #mittlekeland.