– Vi har fått et godt førsteinntrykk av den nye butikksjefen vår, og han kom akkurat i rett tid. Allerede etter tredje dag på jobb, måtte han trå til og takket være han, berget vi bra fra oversvømmelsen her, forteller assisterende butikksjef Inger Røen.

Fra driver til ansatt

Den nye butikksjefen for Coop Extra i Surnadal fikk en flying start, men med lang fartstid i bransjen kunne han trå til, sjøl med vann som hovedutfordrer. Det er imidlertid ikke vann han skal bruke tida sin på framover. Kjell Inge Brendehaug kommer fra Rema 1000 i Sunndal. Der har han eid og drevet butikken i 26 år. I tillegg har han vært i varehandelen i ti år

utenom dette. Kilder karakteriserer han som meget arbeidsom. Forskjellen nå er at han før drev sitt eget firma, nå er han ansatt.

– Hva blir den største forskjellen?

– I Rema 1000 jobbet jeg fra 70 til 90 timer i uke, her har jeg mer normal arbeidstid. Etter hvert ønsket jeg å prøve ut en ny hverdag med faghandel, men fant ut at dagligvare gir mer utfordringer og krever større kreativitet gjennom året. Da denne jobben dukket opp, var jeg ikke i tvil om at jeg ønsket denne jobben, forteller den ferske butikksjefen.

Viktig med trivsel

Jobben hans framover blir å organisere butikken, sørge for at folk skal trives, jobbe lettvint og ha det greit og ikke minst artig på jobb. Personalansvaret blir en viktig del av jobben.

– Jeg ønsker at alle skal jobbe sammen og mot et felles mål, det er riktig å ha rett folk på rett plass, alle bør være i sin komfortsone, sier Brendehaug. Han er også opptatt av at folk skal jobbe lettvint.

– Alle må ha det gøy, da går jobben lettere, understreker  han.

Server kunden

I tillegg er han opptatt av at butikken skal framstå bra for kunden. Han ønsker å serve kunden på beste måte.

– Vi må ha nok varer, og kvalitet på varene, kunden skal få en totalpakke; en kjøpsopplevelse med gode produkt. Han er stolt av butikken og mener at den allerede i dag har en fin planløsning og at det er lett å finne varene der. Som butikkmann må han være opptatt av været.

– Vi må følge med på værmeldingen og blir det finvær, er det bare å bestille mer grillvarer. Han har merket økning i handel med all aktivitet som har vært i Surnadal den siste tida, Stevner og arrangement øker salget av alle varer i butikk.

– Hvordan er det å pendle fra Sunndal?

–Det er ikke noe problem, vi har hytte i vakre Stangvika og jeg kan også kjøre derfra. Det gjelder både sommer og vinter.