Ordfører Rolf Jonas Hurlen inviterte til fjelltur fra Meisalvatnet og opp til steinhytta på toppen av Blåfjellet søndag 24. juli. Sammen med de vel 30 spreke sambygdinger ble det en trivelig pause på toppen, med blå himmel og en utsikt en sent vil glemme. Majestetiske fjell badet i sol, fjellvatn blank som diamant og med utsikt helt til vindmøllene på Smøla.

Åpning av gapahuk

Meisalfjellet hytteforening inviterte til innvielse av den nye gapahuken ved Meisalvatnet, etter turen. Ordfører Rolf Jonas Hurlen fikk æren av å klippe over snora til den flotte gapahuken som ligger like ved demningen. Rund 80 person hadde møtt frem. Etterpå ble det servert kaffe, saft, brødskiver med god røykalaks og kaker med blå pynt.

Gapahuken er satt opp til fri benyttelse og hytteforeningen håper det blir et attraktivt mål for alle som ønsker å besøke det flotte fjellområdet. Gapahuken ligger like ved parkeringsplassen og er derfor lett å besøke.

Bjørn Myrset som er leder av hytteforeningen orienterte om arbeidet med gapahuken og turhytta på Blåfjellet. Neste prosjekt er å legge ut steiner på stien mot Myrsetvarden og stien forbi Kvennsetvatnet.

Blå sko til fjells

Dagens tredje høydepunkt på turen var minikonsert med sangduoen «Blå Sko . Blå-søndagen måtte følges opp. Da passet det bra at de startet med ”Blåmann, blåmann bukken min”, deretter et variert repertoar med alt ifra Beatles til egenkomponerte sanger av Blå Sko solist, Liv Karin Lange som hyllet hjembygda si, Gussiås, med en egen sang.

Det var en fin søndag på Meisalfjellet. Det var trivelig å være med ordføreren i Nesset på tur. Neste år blir det mulighet å delta på en ny tur og oppleve et nytt turmål i Nesset.

Skrevet av Ragnhild Frydenlund