Etter nedgang i ledigheten de tre siste månedene, er det igjen blitt en liten oppgang i antall arbeidsledige. Det skriver Hege-Beate Skjølberg, avdelingsdirektør hos Nav Arbeidslivssenter Møre og Romsdal i en melding. I forhold til sesongsjustert ledighet er tallene som forventet.

"En del av forklaringen er at flere studenter melder seg ledige etter avsluttet studie, og i tillegg avsluttes en del sesongbaserte oppdrag før ferieavviklingen", skriver Skjølberg.

Arbeidsledigheten er nå på 3,3 prosent i Møre og Romsdal, noe som tilsvarer 4642 ledige. Dette er en økning på 22 prosent fra samme periode i fjor.

Landet for øvrig ligger på 3,2 prosent, noe som tilsvarer en ledighet på 87.736 personer, og dette er en økning på 3 prosent fra samme periode i fjor.

Møre og Romsdal har tredje største økning i ledighet i perioden, etter Rogaland og Hordaland. Det er per juli seks fylker som har større ledighetstall enn Møre og Romsdal.

I Møre og Romsdal er det fremdeles Kristiansund (5,2 prosent), Herøy (5,6 prosent), Hareid (5,5) og Ulsteinvik (4,9) som har flest ledige.

Rindal har lavest ledighet i fylket for denne perioden med kun 1 prosent.