Dette er 13 flere enn på de to samme månedene i fjor. Det viser Statens vegvesens foreløpige tall når to av årets tre sommermåneder er unnagjort.

- Dette er nedslående. Vi har ingen umiddelbar forklaring, sier Vibeke Grimstad i Vegvesenet i en pressemelding.

84 så langt i år

Statens vegvesen registrerer en tilsvarende tendens når det gjelder hele 2016 så langt i år: 84 mennesker har mistet livet på årets sju første måneder, mot 63 i samme tid i fjor. Dette er en økning på 21.

- Selv med en oppgang fra fjorårets rekordlave tall, kan likevel 2016 bli et av årene med færrest omkomne. Vi må tilbake til årene etter krigen for å finne tilsvarende lave tall. Vi er selvsagt glad over den positive utviklingen. Men dette er langt mer enn tall og statistikk for dem som rammes. Bak hver eneste ulykke ligger det skjebner, som berører, rammer og preger familier, venner, kolleger og lokalsamfunn for alltid. Derfor er trafikksikkerhet vår viktigste oppgave, sier Grimstad.

Av sommerens 37 dødsulykker er Rogaland (6) og Buskerud (5) hardest rammet. Vestfold og de to Trøndelag-fylkene har ikke hatt en eneste dødsulykke i juni og juli.

- Alle må bidra

Vegvesenet sier de skal gjøre sitt til trafikksikkerhet.

- Dette skal vi gjøre gjennom å bidra til gode og sikre veier, samt tydelig informasjon. Men bilistene må også gjøre sitt. Om alle i trafikken hadde holdt fartsgrensen, kjørt etter forholdene, brukt sikkerhetsbelte og vært rusfri, hadde svært mange dødsulykker vært unngått, sier Vibeke Grimstad.