Beboere på Rød har i over 30 år kjempet for gang- og sykkelveg på Rød. Også Nesset kommune og politikere har arbeidet for å få fortgang på prosjektet, men det har ikke vært prioritert høgt nok.

Nå øyner politiker Svein Atle Roset og politiker/beboer på Rød Svanhild Kvernberg fornyet håp, i og med at Nesset kommune har gjort ferdig reguleringsplanen for gangvegen.

– Kjempebra at det er i orden. Det er helt riktig gjort av Nesset kommune og det er en god investering. Nå når kommunen har gjort ferdig reguleringsplanen, er man kommet mye lenger på veg i forhold til det å realisere prosjektet. Fylkeskommunen har ansvaret og de eller Statens vegvesen står for planlegging, men de har vanligvis begrenset med tidsressurser. Det er mange store prosjekt på lista over det som skal gjøres. Det å ha ferdig en reguleringsplan er viktig for å komme framover i køen, sier Roset, som tidligere satt mange år i trafikksikkerhetsutvalget.

– De har tenkt å begynne planlegging i 2018 eller 2019 og starte selve arbeidet i 2021, etter det jeg har erfart. Dette er altfor seint og for lenge å vente for oss i Nesset. Pengene må på plass tidligere. Vi må komme i gang om to-tre år, gjerne før, fortsetter Roset.

Tror på fortgang

Roset sier at prosjektet har flyttet seg fra 20. plass til 11. plass på prioriteringslista.

– For tre år siden sto gangvegen på 29. plass, så det går framover. Det er noen småprosjekt som kan gjøres unna. Vi rykker stadig fram i køen, og jeg er optimist, sier Roset.

Roset har snakket med ordfører i Molde om saka.

– Vi skal jo slå oss sammen med Molde i 2020 og har allerede snakket med dem om dette. Vi forventer at de støtter oss i denne saka. Det ble utvist forståelse for at vi vil ha dette i orden. Jeg påpekte at det er særdeles viktig med sikring av veg med hensyn til bosetting. Og når sjukehuset kommer på Hjelset blir det enda viktigere for å få flyt og sikkerhet i trafikken. Trafikken har økt og den vil øke enda mer med sjukehus på Hjelset. Det må derfor gjøres noe snarest. Dette er en farlig veg der det tidligere har vært ulykker.

Gir ikke opp

Roset legger til at det kanskje blir aktuelt at kommunene betaler byggingen på forskudd, og at det kan gå noen år før en får tilbake pengene fra fylkeskommunen, men mener det skal gå greit.

– Vi skal ha boliger og ungdommer, folk som skal arbeide må ha en god og trygg gangveg. Det er med livet til låns man ferdes på denne fylkesvegen i dag.

Roset har også snakket med Kristin Sørheim, leder av samferdselsutvalget, og forklart situasjonen.

– Jeg fikk fram budskapet og hun skjønner at vi er utålmodige, sier han.

Svanhild Kvernberg er politiker i Nesset og bor på Rød. Hun har i mange år engasjert seg i arbeidet med å få på plass gangveg:

– Det er en farlig veg å ferdes på og det blir stadig mer trafikk. Det er nesten ingen som tør å gå langs vegen. Når det blir flerbrukshall i Eidsvåg vil behovet for gangveg øke ytterligere. Ellers blir det stadig flere barn på Rød og nye kommer til, så gangveg er noe som trengs. Vi håper det blir fortest mulig og vi gir ikke opp kampen! sier hun.