To år tilbake kom Kristian Woldvik fra Torjulvågen som et friskt pust og satte en overbevisende løyperekord i den nye løypetraseen for Olsokløpet på Ålvundeid. I fjor mistet han riktignok denne til suverene Johan Bugge, som dette året var i fenomenal form.

Mange vil trolig huske Johans fenomenale innsats gjennom denne sesongen, som blant annet resulterte i en VM-tittel i motbakkeløp. Woldvik på sin side fikk denne sesongen spolert på grunn av en langvarig akillesskade. Desto mer hyggelig var det derfor da han lørdag på ny dukket opp skadefri og i fin form. Han har i mellomtiden gått over til å representere Rindal IL. Ingen var i nærheten av å kunne matche han denne gangen, selv om enkeltløpere forsøkte seg på å komme opp på siden av han fire hundre meter etter start. Derfra og inn var det kun Woldvik det dreide seg om i kampen om førsteplassen.

Et lite spenningsmoment var det om han skulle kunne klare å tukte sin egen personlige rekord fra to år tilbake. Så vidt vi vet ble sluttiden kun noen få sekunder svakere denne gangen.

Jon Arne Hoås fikk dagens nest beste tid, knepent foran Ulvungens egen Anders Skar. På de neste plassene fulgte Arne Uran og Torgeir Hoås.

Raskeste kvinneløper ble Maja Solli, Grøa, 13 sekunder foran Mette Eid Løvås, Strindheim.

Mer fra årets Olsokløp kommer i Drivas onsdagsutgave. Der vil du også finne flere bilder fra lørdagens vellykkede olsokarrangement på Ålvundeid.