Sunndal kommune anmeldte i fjor høst et lokalt firma for overfakturering av et betydelig beløp. 21. juni ble saka henlagt etter bevisets stilling.

Tirsdag ble saka behandlet bak lukkede dører i økonomi- og planutvalget i Sunndal.

Rådmannens innstilling ble enstemmig vedtatt. Økonomi- og planutvalget ber rådmannen opprettholde påklage av henleggelsen av anmeldelsen.

Kommunen har måttet klage på henleggelsen før den politiske behandlingen i ØP-utvalget på grunn av klagefristen i slike saker. Derfor formuleringen om opprettholdelse av påklagen i vedtaket.

Påklagen går til Statsadvokaten i Møre og Romsdal, opplyser rådmann Randi Dyrnes til Driva.

En henleggelse etter bevisets stilling kan påklages av begge parter.

Det var i fjor høst Sunndal kommune gikk til det skritt å anmelde daglig leder og styreleder i selskapet til politiet for overfakturering av opptil 2,8 millioner kroner.

«Etter rådmannens vurdering er dette en svært alvorlig sak», het det i saksframlegget til økonomi- og planutvalgets møte 8. september. «Kommunen har over lang tid hatt samarbeid med en leverandør som har misbrukt tilliten mellom kunde og leverandør i et avtaleforhold der leverandøren har ansvar for *** (sladdet) av leverte tjenester.» I saksframlegget gikk det fram at saka hadde vært krevende for kommunen. «Det har tatt lang tid og mye arbeid å få klarhet i hva feilen har bestått i. Bedriften har undervegs kommet med uklare og til dels ukorrekte opplysninger. De ansvarlige burde innrømmet de faktiske forhold straks feilen ble oppdaget», het det i framlegget.

Rådmannen tilrådde en avtale mellom kommunen og selskapet om tilbakebetaling av en gitt sum. Imidlertid mente politikerne det eneste riktige var å anmelde forholdet. Vedtaket var enstemmig.

I anmeldelsen begjærte kommunen selskapets styreleder og daglig leder tiltalt og straffet for bedrageri, eventuelt for andre lovbrudd som påtalemyndigheten måtte mene er relevante.

Det ble for øvrig i vår åpnet konkurs i selskapet, etter at styret hadde levert oppbudsbegjæring.