Onsdag ettermiddag er de ansatte i full sving med å gjøre den nye Jysk-butikken i Amfi Sunndal klar for åpning. Torsdag morgen braker det løs.

- Vi er godt i rute, sier konseptsjef i Jysk, Arne Andreassen, utviklingssjef Lars-Petter Christensen og distriktssjef Alex Hinge. Alle på Sunndalsøra for å følge innspurten fram mot åpningen.

- Nå skal vi bare få opp noen sjokkselgere, rydde, støvsuge og klargjøre kassa, så er vel alt klart, sier Andreassen, og ser seg rundt i lokalet.

- En stor og fin butikk, konstaterer Christensen.

15 millioner

Butikken på Sunndalsøra er møbel- og interiørkjedens 85. her i landet. Den er på 1150 kvadratmeter, med ytterligere 300 kvadratmeter lager. Butikken har fullt Jysk-sortiment.  Det blir vareutlevering rett fra lageret, mot Østistugata, slik at kundene enkelt kan ta med seg det de har handlet. Det blir inngang til lokalet både inn fra senteret og utenfra. Der ser en ikke bort fra at det kan bli kø torsdag morgen. Det har vært stor interesse for etableringen, og det er ikke få som har tittet inn vinduene og fulgt med på at butikken har tatt form. Når Jysk åpner på et såpass lite sted som Sunndal, er det en begivenhet.

Christensen sier dette om at kjeden etablerer seg på stedet:

- Vi har forsøkt å etablere butikker på flere mindre steder, med stort hell. Gol og Mosjøen, blant annet. Vi har et godt samarbeid med Amfi mange plasser i landet, og slik er det også her.

At Sunndal har et stort omland, og er et knutepunkt med mye gjennomfartstrafikk, var også med på vektskåla da avgjørelsen ble tatt.

Jysk har tatt avgjørelsen om ikke å åpne butikk på Oppdal. Nærmeste Jysk- butikk blir Molde, Kristiansund og Orkanger.

- Vi håper at butikken på Sunndalsøra skal ha en omsetning på rundt 15 millioner kroner.

Klar

- Jeg føler meg avslappet, det skal bli godt å få åpnet i morgen tidlig. Jeg gleder meg til å ta imot kundene.

Det sier butikksjef Gert Skåre. Han har fått på seg den blå skjorta med de fire bokstavene på ryggen. Nå skjer det snart. Skåre regner med at det blir full rulle fra butikken åpner torsdag morgen. Han forteller at det skal gjøres ekstra stas på kundene. Det skal serveres både kake og gode tilbud. Åpningsfesten fortsetter også fredag og lørdag, tre dager til ende.

Skåre kommer fra stillingen som salgsleder ved Jysk i Ålesund. Han vil fungere som butikksjef på Sunndalsøra fram til januar. Da drar han tilbake til sunnmørsbyen, og Reni Reitan Kristiansen, som for tida er i militæret, tar over butikksjefstillingen. Kristiansen, som har familie på Sunndalsøra, er i dag bosatt på Orkanger, og har arbeidet i Jysk i flere år.

Det er til sammen fire ansatte ved butikken, i tillegg til tre tilkallingshjelper. Ole Anders Eidsør er ansatt som salgsleder og nestkommanderende ved butikken.

Mer fra Jysk-åpningen i papirutgaven fredag.