Som del av nærpolitireformen skal politiet effektivisere etatens administrative funksjoner. Lønn- og regnskap er ett av områdene som skal samles som en fellestjeneste. Hensikten er å frigjøre mest mulig administrative ressurser som kan omdisponeres til operative polititjenester.

- Nærpolitireformen handler om at politiet skal være tilgjengelige der folk er. Ved å samle lønns- og regnskapssenteret på ett sted, kan politiet utnytte ressursene bedre og fokusere mer på de operative oppgavene i distriktene, sier Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder, FrP.

- I dag utføres lønns- og regnskapsoppgaver på 44 forskjellige steder i politiet, og det benyttes nesten like mange ulike lokale løsninger for oppsett av regnskap. Det sier deg selv at det ikke er en effektiv måte å drive på. Fremskrittspartiet jobber hver dag med å effektivisere og forenkle Norge, og fellestjenesten for lønn og regnskap er et godt eksempel på dette, sier Nesvik.

Beslutningen om å legge fellestjenesten til Kristiansund kommer som en oppfølging av en avtale med Venstre om at det skal lages en plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser. Venstre har vært en sterk pådriver for at lønns- og regnskapssenteret legges til Kristiansund, i tillegg til lokale og regionale representanter fra H og FrP som også har gjort en betydelig jobb for å få flere arbeidsplasser til sitt lokalsamfunn.

- Jeg er svært fornøyd med at Politiets nye lønns- og regnskapssenter skal etableres i Kristiansund. Dette vil ikke bare bety et løft for Kristiansund, men et løft for hele regionen. Det kan være snakk om rundt 70 statlige arbeidsplasser, noe som er en unik mulighet for regionen til å bygge opp et nytt kompetansemiljø med de synergieffekter det gir for lokal næringsutvikling og sysselsetting, sier stortingsrepresentant Pål Farstad (V) fra Møre og Romsdal

- Valget av Kristiansund er noe jeg og Venstre har jobbet hardt for og er en direkte oppfølging av den avtalen Venstre inngikk med regjeringen i april i år om at lokalisering av statlige arbeidsplasser som hovedregel skal lokaliseres utenfor hovedstaden. Dette viser at vi tar hele landet i bruk når nye statlige arbeidsplasser skal fordeles og lokaliseres, sier Farstad.