Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil på Stortinget for hjemfylket.

Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Frp sender i dag en pressemelding, hvor det heter:

Det har i den siste tid vært spekulert i om Sylvi Listhaug stiller som kandidat til Stortingsvalget 2017 for Møre og Romsdal FrP. Nominasjonskomiten i Møre og Romsdal FrP har gjennom leder hatt dialog med Sylvi Listhaug etter at hun bestemte seg for å stille til Stortingsvalet 2017.

Torsdag fikk lederen i nominasjonskomiteen, Stig Rune Andreassen, svar fra Sylvi Listhaug om at hun ønsker å stille på listen til Møre og Romsdal FrP.

– Det har vært stort engasjement i flere fylker for å få meg på nominasjonslista, noe jeg tar som en stor tillitserklæring. Jeg er veldig beæret, men måtte til slutt velge. Da var Møre og Romsdal det riktige, sier Sylvi Listhaug til NRK Møre og Romsdal.

– Selv om jeg har bodd i Oslo i mange år, er jeg fortsatt sterkt knyttet til bygda mi Ørskog og Møre og Romsdal. Jeg ble veldig glad over å bli spurt.

Listhaug har meldt overgang som medlem til Ørskog FrP.

I pressemeldingen heter det videre:

Nominasjonskomiteen har nå sendt første listeforslag til lokallagene i Møre og Romsdal FrP. Lokallagene har frist til 31. oktober med å komme med endringer til listen. Nominasjonskomiteen vil deretter sette opp det endelige listeforslaget som overleveres Fylkesstyret.

Fylkesstyret offentliggjør listen 15 desember.

Fylkesårsmøte med nominasjonsmøte avholdes i Molde 4. og 5. februar.