Han står i døråpningen og gleder seg over å se kundene sige på. Når Jysk åpner på et såpass lite sted som Sunndal, er det en begivenhet. I ukene før åpningen er det ikke få som har tittet inn vinduene og sett butikken ta form. Før dørene åpnet klokka ni torsdag morgen var det også en god del som hadde samlet seg utenfor. Da butikksjef Gert Skåre åpnet dørene, strømmet de inn – og mens noen gikk målbevisst i retning det de hadde sett seg ut på forhånd, ruslet andre litt rundt, stoppet opp, tittet litt, og slo av en prat med andre.

Mange kunder

– Det er vel først og fremst av nysgjerrighet vi tok turen nå i dag, smiler Jorunn Silseth, som sammen med Sissel Halset Storslett er blant de første kundene på butikken torsdag morgen. Jorunn legger til at hun har fått en godt førsteinntrykk. Butikken er lys og fin, sier hun. Både Jorunn og Sissel har plukket med seg lyslenker i lune og fine beige- og brunnyanser som de nå skal betale for. Lyslenkene tror de skal gi god stemning – for en skarve femtilapp.

– De falt i smak. Jeg tror jeg vil ha dem i naustet, sier Sissel, mens Jorunn planlegger å henge lyslenka på kontoret.

Linda Solheim og Helene Solheim er også blant de første kundene denne dagen. De har tatt turen for å titte på møbelavdelingen. Og kanskje handle litt.

– Ja, jeg er vel på jakt etter nye stuemøbler, sier Helene. Hun har funnet flere ting som har falt i smak.

Heidi Sivertsen Nerland er å finne i avdelingen for senger og madrasser – og forteller at hun er på jakt etter senger til hytta. Butikksjef Gert Skåre svarer på spørsmål og kommer med gode råd. Han har fått på seg den blå skjorta med de fire bokstavene på ryggen. Det har vært en hektisk innspurt. Men alt gikk etter planen. Alt er slik det skal være. Nå handler det om å møte kundene og yte service. Det skal også gjøres ekstra stas på kundene de første dagene, med kake og gode tilbud. Åpningsfesten fortsetter også fredag og lørdag. Tre dager til ende.

Fire fast ansatte

Skåre kommer fra stillinga som salgsleder ved Jysk i Ålesund. Han vil fungere som butikksjef på Sunndalsøra fram til januar. Da drar han tilbake til sunnmørsbyen, og Reni Reitan Kristiansen, som for tida er i militæret, tar over butikksjefstillinga. Kristiansen, som har familie på Sunndalsøra, er i dag bosatt på Orkanger, og har arbeidet i Jysk i flere år.

Det er til sammen fire fast ansatte ved butikken, i tillegg til tre tilkallingshjelper. Ole Anders Eidsør er ansatt som salgsleder og nestkommanderende.

Butikken på Sunndalsøra er møbel- og interiørkjedens 85. her i landet. Den er på 1150 kvadratmeter, med ytterligere 300 kvadratmeter lager. Litt større enn de fleste andre Jysk-butikkene. Det skyldes blant annet at det ikke er plass til å stille ut utemøbler utenfor butikken. Dermed må det være plass til slike varer innendørs.

Det er vareutlevering rett fra lageret, mot Østistugata, slik at kundene enkelt kan ta med seg det de har handlet. Det er inngang til lokalet både inn fra senteret og utenfra.

Fullt sortiment

– En stor og fin butikk, sier utviklingssjef i Jysk, Lars-Petter Christensen. Sammen med konseptsjef i Jysk, Arne Andreassen og distriktssjef Alex Hinge har han vært på Sunndalsøra for å følge innspurten fram mot åpningen.

– Selv om butikken ligger på et mindre sted enn mange andre Jysk-butikker, er ikke sortimentet mindre. Det er som i en storby, forklarer han.

Christensen sier dette om at kjeden etablerer seg på et såpass lite sted som Sunndal:

– Vi har etablert butikker på flere mindre steder, med stort hell. Gol og Mosjøen, blant annet. Vi har et godt samarbeid med Amfi mange plasser i landet, og slik er det også her.

At Sunndal har et stort omland, og er et knutepunkt med mye gjennomfartstrafikk, var også med på vektskåla da avgjørelsen ble tatt.

– Det er mange som reiser gjennom Sunndal på veg fra ytre til indre, sier Christensen.

– Mange skal til og fra hytta på Oppdal, blant annet.

Jysk har tatt avgjørelsen om ikke å åpne butikk på Oppdal. Nærmeste Jysk-butikker blir dermed Molde, Kristiansund og Orkanger.

– Vi håper at butikken på Sunndalsøra skal ha en omsetning på rundt 15 millioner kroner, sier Christensen.