Arbeidet med åtte nye sjukeheimsplasser på Sunndal helsetun i Sunndal kommune er nå sluttført og tirsdag ble dette markert med inviterte gjester, taler og kaker.

Avdelingssjukepleier Iren Holsæter, rådgiver Britt Iren Bæverfjord og pleie- og omsorgssjef Anne Berit Vullum viste Driva et av rommene, som foreløpig står tomme. De første 3–4 pasientene flytter inn på torsdag.

– Det er åtte kontor som er bygd om til pasientrom. Dermed fikk vi åtte nye plasser, sier de.

– Det har vært en omstrukturering, og det er satt opp nye brakker til kontor, som er ferdig til 1. september, fortsatte Bæverfjord.

Før var det 98 sjukeheimsplasser i kommunen og i dag er det 106.

Problemløsning

Rådmann Randi Dyrnes rettet en stor takk til alle involverte.

– Dette er en gledens dag! I dag har Sunndal kommune enda bedre tjenester.

Som omtalt tidligere har det vært stort press på sjukeheimsplasser i Sunndal. Blant annet hadde kommunen 177 overliggerdøgn på sjukehus i 2015. Dette tilsvarte nesten 780.000 kroner i dagbøter. Også etter nyttår pådro kommunen seg store summer i dagbøter.

Ordfører Ståle Refstie viste til problemene i fjor og at det var for lav sjukeheimskapasitet.

– Dere som arbeidet i tjenesten kjente hvor skoen trykket. Det var en diskusjon rundt hva vi skulle gjøre. Og det var ei som sa at noen måtte si fra og at det denne gang ble henne. Jeg satte pris på hvordan tjenesten og vi politikere samarbeidet og så på muligheter. Alle tjenestene kom sammen, ikke minst eiendomstjenesten. Vi greide å få på plass dette fortest mulig.

Ordføreren viste til at den nye eldreplanen behandles i kommunestyret onsdag og at i den ligger det en plan om å bygge 25 nye sjukeheimsplasser innen 2025.

– Det er ekstra gledelig at vi er godt i gang med disse åtte nye plassene. Dette er en kapasitetsoppbygging. Politikere har vært konstruktive. Tjenestene har tenkt nytt og vært kreative, applaus for det, sa han og erklærte plassene for åpnet ved å sprette ei kake.

Et bedre tilbud

Anne Berit Vullum takket for at dette har kommet på plass.

– Korttidsavdelingen vil fungere bedre og det blir et bedre avlastningstilbud. Jeg vil skryte av de ansatte på helsetunet. De har vært overbærende og holdt ut byggestøy. Mange har gjort en stor jobb. Alt har gått knirkefritt. Jeg vil spesielt trekke fram Britt Iren Bæverfjord, som har vært prosjektleder, og Iren Holsæter, avdelingsleder som tar imot åtte nye på sin avdeling. Jeg vil også takke eiendomstjenesten og innleide firma, sa hun.

– Det har vært drevet ombygging og drift samtidig. Vi er nå veldig glade for å få nye rom.

Knut Fredriksen leder av pensjonistforeningen kom med et malt fat som gave. Han sier til Driva at det er flotte rom som har kommet på plass.

– Dette er en gledens dag, kunne han også konstatere.