200 kjørere stiller til start på Midtnorsk mesterskap i motocross på Kvanne i Surnadal. Lørdag og søndag kjører førere fra seks år og oppover om heder og ære på motorsykler fra 50 til 450 kubikk.

– Bra for rekrutteringa at det er mange påmeldte i de yngste klassene. Det betyr vi har hatt suksess med knattekarusellen vår, sier leder Jan Tore Andersen i Surnadal motocrossklubb.

Surnadal motocrossklubb tar sikte på å gjentar suksessen fra i fjor. Både stevneledelse og kjørere var da over seg av begeistring for bane og arrangement. De mange positive tilbakemeldingene gjorde det lett for klubben å arrangere i år igjen.

– Det sier litt at stevnelederen meldte seg til ny jobb i år allerede etter endt helg i fjor, sier Andersen.

Publikum vil få en fartsfylt helg med en eim av deilig eksos og grom lyd fra hissige motorer. Det er gratis inngang på stevnet og arrangøren sier det er parkeringsplasser nok.

– Håper det kommer mange tilskuere. Det betyr litt for kjørerne, sier Andersen.

Surnadal motocrossklubb kan skilte med mange gode kjørere som kommer til å bite godt fra seg i flere klasser i helga. Håkon Kvammen Sæter i 85 kubikksklassen og Råg Rindal i 125 kubikksklassen er de to kjørerne fra klubben som har hevdet i Norgestoppen i år. De fikk henholdsvis 5. og 6. plass i Norgescupen i respektive klasser. I midtnorsk ligger begge i toppen og kommer nok til å kjempe om pallplassene i sine klasser på heimebane. Råg Rindal vurderer å kjøre både i 85 og 125 kubikksklassen.

– Både Håkon og Råg er dyktige kjørere som kan vise til gode resultat i år, sier Andersen.

Mye arbeid er lagt ned for å gjøre bane og lokaliteter i stand til årets løpshelg. Med en relativt liten gruppe frivillige å plukke fra kan det røyne på. Mange av de samme som var med i fjor stiller også i år. Derfor kan ikke Andersen si om klubben kommer til å arrangere Midtnorsk hvert år.

– Vil skryte av de frivillige som legger ned en formidabel innsats foran, under og etter stevnet. Evalueringen etter løpshelga i år vil vise om vi er klar til å arrangere flere løp, sier Andersen.

Surnadal kommune eier det unike anlegget på Kvanne. Motocrossklubben priser det gode samarbeidet de har med kommune og ikke minst grunneiere og naboer til banen.

– Grunneiere og naboer oppleves som utrolig positive til det vi driver med, en skryt til dem, sier Andersen.