Beathe Bakken har inntatt et av kontorene i lokalavdelingen til Aura Næringshage i Eidsvåg. Her er hun til stede hver mandag.

33-åringen er en del av advokatkontoret «Bakken Molund» som har tilholdssted i Molde de andre dagene. Siden Bakken vokste opp på Gussiåsen og trives godt i heimkommunen, ble det aktuelt for henne å åpne lokalkontor i Eidsvåg.

– Folk har behov for juridiske tjenester på bygda også, både private parter og næringslivet. Jeg har inntrykk av at flere og flere benytter advokat i de store byene, men vi ønsker å tilby tjenester lokalt. Foreløpig er det mandager jeg er på kontoret her, men det kan bli utvidet. Jeg er også fleksibel og kan møte folk på andre dager hvis det er behov. En kan ta kontakt når som helst, sier hun til Driva. Det er tredje uka hun er på kontoret i Nesset og hun har kommet godt i gang.

Flere ulike tjenester

Bakken flyttet fra Gussiåsen da hun var nærmere 20 år, og studerte jus i Bergen.

– Jeg trivdes godt med jusstudiet.

Etter studiene flyttet hun til Molde, hvor hun startet hos Myrset Advokatfirma fra 2009. Hun fikk egen advokatbevilling 2011.

– Jeg var der i 5–6 år, før jeg og Lise Molund startet Bakken Molund i 2015.

I småbyer som Molde tar hun på seg de fleste saker innen privatrettslige områder.

– Hva kan du bistå med?

– Man kan ta kontakt med meg hvis man for eksempel trenger hjelp til å sette opp en kontrakt, arv- og familierett, eierskifte i forbindelse med salg av faste eiendommer, og tvisteløsning. Vi tilbyr også advokatmekling, noe som kan være et kostnadsbesparende og konfliktdempende alternativ til å løse saka i retten.

Andre advokaten i Nesset

Ulrik Molton, leder av lokalavdelingen til Aura Næringshage, er glad for å få en ny leietaker:

– Kjempeflott å få en ny leietaker. Det er kjekt at Bakken opprinnelig er fra Nesset og kommer tilbake hit for å praktisere, og det er artig at en dyktig kvinne vil etablere advokatpraksis her i Nesset i en tid der «alle» er bekymret for at unge kvinner med høgere utdanning flykter fra fylket. Det å ha en advokat i Nesset er også bra, det er en styrke for det private markedet og for bedriftsmarkedet. En advokat kan man benytte seg av med hensyn til mange ulike tjenester. Jeg tror det er et behov for dette i Nesset og håper folk vil benytte seg av tilbudet, sier Molton.

Han forteller at det bare har vært en advokat i Nesset opp gjennom historien, etter det han har undersøkt.

– Den eneste advokaten som har praktisert her var Gunnstein Langset Isaksen. Han hadde kontorsted både på Rød og i Eidsvåg, sier Molton. Dette var før andre verdenskrig, mener han.

Sjøl er Beathe Bakken også fornøyd med å ha tilholdssted i Aura Næringshage.

– Det er kjekt med et lite miljø rundt seg. Jeg føler jeg har blitt godt mottatt her.