Prisen for Æresvandrer 2016 ble tildelt under festmiddagen på Norsk Vandrefestival.

Styreleder Ragnhild Godal Tunheim påpekte at kriteriene for å bli æresvandrer er å utmerke seg som representant for det enkle og naturbaserte friluftslivet.

Tidligere Æresvandrere er Olav Thon, Kristin Krohn Devold, Øystein Dale, Lars Monsen, Håkon Vang Aas og Bergsvein Røkkum - og i fjor altså familien Aasbø fra Bøfjorden for sitt hverdagsfriluftsliv med involvering av hele familien.

- Det er ingen enkeltvandrer som får prisen i år heller, røpet Tunheim.

Hun trakk fram årets vinner for å ha bidratt med et betydelig løft for å få folk flest ut på tur og lagt godt til rette for det enkle og naturbaserte friluftslivet - helt som i kriteriene.

Og det er ingen liten organisasjon som får prisen i år, men derimot Møre og Romsdal fylke for sin satsing på morotur.no.

Fylkesordfører Jon Aasen var invitert til Vandrefestivalen, men hadde ikke tid. Isteden ble det seksjonsleiar for folkehelse og fysisk aktivitet, Svein Neerland, som fikk æren av å komme til Rindal og motta æresbevisningen - en utskåret vandrestav samt et diplom.

- Jeg skjønner godt betydningen av denne prisen når jeg får ramset opp denne rekka av tidligere æresvandrere, sier Neerland og understreker at det er mange som har del i denne prisen gjennom involveringen i morotur.no. Dette gjelder også kommunene som har bidratt med støtte til nettstedet.

- Både velgerne, politikerne og byråkratene må nevnes, sier han.

De konstaterer at de i fjor hadde 220.000 unike treff på nettstedet, som også har avstedkommet et viktig samarbeid for Nordmøre Friluftsråd og Stikk-ut.

- Og vi vil få enda høyere trefftall i år, påpeker han.

Etterpå blir Neerland behørig lykkønsket med prisen fra ordførerne både i Surnadal, Rindal og Halsa.