Teknikk-, miljø- og kulturutvalget i Sunndal brukte torsdag formiddag til å ta en tur til det avtroppende avdelingsleder Jostein Trædal valgte å omtale som «perlen i Sunndal kommune» – nemlig Ålvundfjord og Ålvundeid. En tur som trygt kan karakteriseres både som nyttig og lærerik.

Fossheim

Første stans var ved Fossheim – det ærverdige samfunnshuset som ligger ved Ålvundfossen. Dette huset har utvilsomt opplevd skiftende tider – og til tider har det nok vært krevende å få endende til å møtes.

Der var ungdomslagets Hilde Beate Gridseth frammøtt, og sammen med Trædal gav hun et godt innblikk i hva bevilgningene fram til nå har gått med til. Huset framstår nå i ny utvendig drakt, og også innendørs har det skjedd store ting. Mange nye aktiviteter er kommet til under veis – og flere vil det bli.

Det som nå står øverst på ønskelista er en opprusting av festsalen – blant annet har gulvet i festsalen behov for en oppgradering.

I underetasjen er det for det meste ungdomslaget som rår grunnen med et variert aktivitetstilbud for de unge. Lars Seljebø ble framhevet som en ildsjel som har nedlagt en enorm innsats. Planlegging og papirarbeid er viktig – og her har Jostein Trædal vært en viktig bidragsyter både ved dette prosjektet og ved mange andre prosjekter som er delfinansiert gjennom spillemidler. Når det gjelder prosjektet Fossheim, så ble det i sin tid bevilget en million fra kommunen, en million fra statsmidler, samt en enorm dugnadsinnsats – også denne verdsatt til en million.

Fra Fossheim bar det videre til Reinset, der det ble tatt en avstikker opp til Ålvundeid og Ålvundfjord skytterlag sin skytebane. Også denne er blitt betydelig oppgradert de senere årene. Blant annet finner man der Sunndal kommunes eneste anlegg hvor man kan skyte på løpende elg. (Dette midt i et av kommunes mest hjorterike områder!)

Skianlegg

Vel kommet tilbake til Ålvundeid orienterte styremedlem i IL Ulvungen (og TMK-medlem) Arne Reiten om anlegga der i bygda. Lysløypa på 3,3 km er rimelig snøsikker og er for det aller meste godt preparert av tråkkemaskin anskaffet av Sunndal kommune og IL Ulvungen i fellesskap. Et mye benyttet skileikeområde er også anlagt i tilknytning til denne. Fotballbanen ved Leikvoll er det også IL Ulvungen som drifter, og den brukes for det aller meste av samarbeidsklubben Kvass/Ulvungen.

I Børsetlia var det også omvisning. Her har Jostein Trædal vært styreleder i en årrekke. Som det vil være kjent har det vært varierende snøvintre og derav varierende inntjening. Han kunne imidlertid fortelle at siste sesong var bra, og at en nok vil kunne komme ut i balanse. Han framhevet den store dugnadsinnsatsen, og i denne sammenhengen er det naturlig å trekke fram Morten Strøm, Henrik Børset og Asbjørn Gjøvik. At nettopp disse tre ble tildelt årets kulturpris kom derfor ikke som noen bombe på noen. Dette sier utvalgsleder Bjørn Røkkum seg også enig i.

– Den innsatsen de har gjort er «goill verdt» – så at dette var en velfortjent kulturpris kan det ikke herske noen som helst tvil om, sier Røkkum til Driva.