I tilfelle noen kan bli forvirret av tittelen, iler vi til med å forklare at "Skråplanet" er navnet på det nye amfiet mellom El-Co og Øvre Dalen på Rindal sentrum.

Snorklipper og varaordfører Magnar Dalsegg kunne fortelle at uteområdene rundt El-Co, Autoverkstedet og Øvre Dalen ble vedtatt med knappest mulig flertall i Rindal kommunestyre.

Rindal kommune har hatt god hjelp av Plankontoret på Berkåk i utformingen av uteområdet som har fått grøntarealer og hellelagte gangstier. Og amfiet med navnet "Skråplanet" har altså blitt en sentral del av området.

Privat og kommunal renovering

Aunemo Utomhusanlegg har være hovedentreprenør, men fått god hjelp av snekker fra VIBO til byggingen av selve amfiet. Dette ble et sjølsagt samlingspunkt for den offisielle åpningen av uteområdene.

- Det er viktig å markere ordentlig når en føler en har gjort noe bra, sier plansjef ved Rindal kommune, Sivert Dombu, og kommunen har invitert Rindal formannskap, representanter for Plankontoret på Berkåk, for Rindal kommune, naboer og presse til åpningen. Ellers var alle som hadde lyst til å være til stede velkomne, og en god del publikum hadde møtt fram.

Teknisk sjef ved Rindal kommune, Nils Heggem, orienterte om prosessen fram mot ferdigstilling av anlegget. Han minte om at det har vært litt fram og tilbake med Rindal vest. Men etter hvert ble Autobygget revet, El-Co-bygget oppgradert og likedan Autoverkstedet, noe i privat regi og andre ting i kommunal regi. Det ble også bygget et kombinert nærings- og leilighetsbygg på Øvre Dalen.

- Det ble et naturlig behov for opparbeiding av uteområdet, sier Heggem.

Mye frivillig bortheft

Prosessen tok tid, og kom ikke i gang helt som planlagt, men nå står anlegget ferdig, og Heggem konstaterer at det resultatet har blitt kjempebra.

Nils Stokke og El-Co har stått for lyssetting, der noe arbeid fortsatt gjenstår. Skråplanet har blitt en uteplass til offentlig bruk og til felles nytte for bedrifter, beboere og det offentlige. Heggem satte vel ingen klar grense for hvor Skråplanet slutter og 3 Venner begynner, men det må nødvendigvis være en klar grense for hvor langt unna salgsstedet du kan ta med deg utepilsen.

- Vi har satt fokus på tilgjengelighet, og synes vi har fått bedre flyt i trafikken ut- og inn av området, sier han, mens parkeringsplassene har det blitt færre av.

Nærmeste nabo til amfiet, Nils Stokke ved El-Co, fleiper med at det har vært mye bortheft for ham med dette arbeidet, siden han ikke klarte å holde seg unna. - Men jeg har hatt et kjempesamarbeid med gravemaskinføreren til Aunemo, smiler han.

Fleip om skispor ble realitet

Stokke ser for seg et rom for offentligheten og et rom for underholdning, og opplyser at en hurtigarbeidende komité har hatt spørsmålet om navn på amfiet til behandling. Navnet ble som kjent Skråplanet.

Plansjef Sivert Dombu forteller at Skråkleiva også var et av flere spenstige navneforslag.

Mellom de steinlagte gangstiene har asfalten blitt dekorert med skispor fullstendig med avtrykk av staver. Dette var i utgangspunktet en idé Norunn Fossum ved Plankontoret på Berkåk kom opp med. Hun syntes dette kunne passe i skibygda Rindal.

Hun nevnte det mer eller mindre som en fleip til daværende sjef ved Plankontoret, Sissel Enodd. Så viste det seg at hun tente på ideen, og at folk ved Rindal kommune også syntes det var artig.

Raust bidrag fra fylkeskommunen

Fossum, som i seinere tid har tatt over som sjef for Plankontoret etter Enodd, forteller at hun ble veldig glad da hun kom til Rindal og fikk seg at ideen hennes hadde slått an og at skisporene hadde kommet på plass.

Hun påpeker at dette er ikke ment som gangfelt, men kun som visuelle ledelinjer mellom gangstiene.

Ifølge Sivert Dombu har ideen vakt blandede følelser blant rindalingene. Noen synes det er tullete, mens andre synes det er kjempeartig. Nå er skisporene i alle fall på plass på asfalten og binder sammen de steinlagte feltene.

Dombu nevner at av et totalt budsjett på rundt 2 millioner, har Møre og Romsdal fylkeskommune vært en raus bidragsyter med 400.000 i tilskott.