Det er klart for Idéfestivalen i Sunndal. Her får alle bli kjent med jobbmuligheter og andre muligheter Sunndal har å by på. Nytt av året er Jobbmessa «Sunndal i støtet» og arrangørene er spente på hvor mye folk som kommer på Åpen dag på lørdag.

Den sjette Idéfestivalen i rekka starter mandag 26. september, og uka er fylt med workshops og møter mellom skole og næringsliv på flere nivå samt seminarer egnet til å informere og motivere lokalt næringsliv.

Fjorårets Idéfestival ble en kjempesuksess med hele 3.500 deltakere på workshops og andre arrangement.

Sunndal Næringsselskap er koordinatorer for festivalen med Hydro Sunndal, Sunndal Næringsforening, Møre og Romsdal fylkeskommune, Sunndal vidaregåande skole, Sunndal kommune, Sunndal ungdomsskole og Voksenopplæringa som arrangører.

– Workshopene er jo fylt opp hva angår deltakere, men det er jo noen punkt i programmet det knytter seg ekstra spenning til for vårt vedkommende, sier prosjektleder Ninni Innvik.

Får egne gater

Hun trekker blant annet fram skoledebatten under Frokostmøtet i Sunndal Næringsforening onsdag formiddag, der næringslivet tar opp den foreslåtte omleggingen av tilbudene ved de videregående skolene.

De store «finaledagene» ved årets festival blir fredag og lørdag.

Fredag er karrieredag der bedrifter står på stand i Sunndal sportshall og får presentere seg for elever fra Sunndal ungdomsskole, Sunndal vidaregåande skole og Sunndal voksenopplæring.

Relativt nyetablerte bedrifter som har fått støtte fra hoppid.no, presenterer seg i en egen hoppid.no-gate. Også Bygg og anlegg får presentere seg i egen gate.

Nytt av året er det også at det etter Karrieredagen arrangeres jobbmesse i samarbeid med Nav. Her kan jobbsøkere, studenter og andre interesserte møte bedrifter som på sin side får presentert seg og eventuelle jobbtilbud.

Håper på stort besøk

– Slik sett vet vi mye hva vi har å forholde oss til på fredag, men vi er veldig spente på om det kommer mye folk til Åpen dag lørdag 1. oktober, sier Ninni Innvik.

De samme bedriftene som sto på stand på fredag, fortsetter på lørdag, og arrangørene oppfordrer spesielt foreldre til å være med ungdommene denne dagen, spesielt med tanke på at Opplæringskontoret er til stede og kan informere om mulighetene i lærlingeordningen og framtidig fagbrev.

– Av ting vi har på lørdag som vi ikke hadde på fredag kan vi blant annet nevne, konkurranser, kulturinnslag og salg av mat fra åtte ulike nasjoner, sier Innvik.

Hun nevner at de satser på en litt mer tettpakket stemning på Åpen dag i år enn i fjor, der folk var spredt over et større område.

– Vi har samlet alt inne i Sportshallen og ved inngangen i år, sier hun.