I opprullingen av en større tjuverisak har politiet funnet mye tjuvgods som sannsynligvis stammer fra en lang rekke ulike innbrudd og tjuveri i Halsa og i Stangvik i perioden 31. juli–1. august.

Noen har meldt seg, blant annet eierne til tre påhengsmotorer, og en del annet utstyr er også levert tilbake til eierne. Men fortsatt sitter politiet med en del tjuvegods som de enda ikke har klart å oppspore eierne til. Lensmann i Halsa, Helge Berg, ramser opp noe av dette:

– Vi har blant annet både fiskestenger, kjeledress, våtdrakter, og 20-literskanner med girolje–som sikkert må blitt stjålet fra industri en eller annen plass–, så om noen savner eller har blitt frastjålet noe sånt så ber vi dem ta kontakt med politiet, da gjennom lensmannskontoret i Surnadal og Rindal, sier han.

Ønsker tips

Alle tjuveriene i denne perioden settes i sammenheng med hverandre, og i forbindelse med tjuveriet av en 25-fots Yamarin Daycruiser med en 250–hestekrefters motor i Halsa, ønsker politiet mer hjelp fra publikum.

– Denne båten er enda ikke kommet til rette så den ønsker vi gjerne flere tips og opplysninger om, sier Berg. Båten ble stjålet fra Fjærvikan hyttefelt ytterst i Halsafjorden natt til 1. august, så om noen har observert en slik båt da–eller etter den tid; ta kontakt med politiet.

Sist sett på Hitra

Eieren av båten opplyser til Driva at den sist ble observert ved et naust på Hitra sammen med fire-fem personer, samme sted som det ble stjålet en mindre Zodiak-båt. Denne ble imidlertid gjenfunnet på Halsanaustan sammen med annet tjuvgods.

En tilsvarende båt, en Daycruiser av mindre størrelse ble også stjålet i Stangvik i samme tidsrom, altså 31. juli–1. august. Denne er også kommet til rette igjen.

Men den som ble stjålet på Halsa er fortsatt ikke funnet og politiet ønsker derfor tips i saken.

Les mer om det omfattende tjuveriraidet her. (For abonnenter).