Jenny Rolness og NOAH er mot jakt. Organisasjonen mener den skaper lidelser hos dyr. Dyrevernerne mener jakt er dobbeltmoral.

- Kontrasten mellom samfunnets avsky for vold mot dyr og forherligelsen av jakt som hobby er stor.  Mange anser i dag at dyrs interesser moralsk sett er viktige.  Likevel skyves dyrenes interesser fullstendig til side i jakta, sier Rolness i en pressemelding og fortsetter:

"Jegerne inviteres hver høst til å dele sine jaktbilder i media. Fortsatt gir fellingen av de største dyrene de største oppslagene, selv om mangel på store hanndyr fører til forskjøvet kalvingstidspunkt og økte lidelser for kalvene. Fortsatt blir felling av flere dyr på få minutter fremstilt som en bragd, enda det foreligger dom på en slik jakt. Et jaktlag fikk sin rekord i media da de felte 17 hjorter under drivjakt og måtte frakte dyrene hjem med helikopter. Skudd mot dyr i flukt øker faren for skadeskyting og gjør det umulig å vurdere hvilke koller og kalver som hører sammen.  Skolebarn som deltok på jakt poserte over en liten reinkalv, og artikkelen handlet om deres glede over jakta.  Ikke et kritisk spørsmål til hvordan barn blir tilvent å skyve dyrenes interesser til side, og ikke et ord om simla som mistet kalven, enda det er kjent at bandet mellom mor og kalv er sterkt."

- Man undrer seg over at det skal være så vanskelig å identifisere seg med ofrene for jakta. Og ikke minst - hvordan media kan se det som sin rolle å promotere og glorifisere jakt, sier Rolness.

Leder Anders Magne Ormset i jaktutvalget i Møre og Romsdal NJFF synes det er bra NOAH er opptatt av at dyra ikke skal lide under jakta. Han mener NOAHS fokus er med på å skjerpe jegerne slik at de avfyrer sikre skudd. NJFF sin opplæring med teori og oppskyting før jakta dreier seg om å skyte når du er sikker på å treffe for å sikre rask, smertefri og human avlivning. NJFF forholder seg til loven som krever human avlivning av dyr. I tillegg er det opprettet ettersøksgrupper som skal rykke ut starks de får melding om skadeskyting, nettopp for å forhindre lidelser.

- Som ettersløksleder bruker jeg å referere til NOAH og vise til at de følger med på hva vi jegere gjør, slik at vi er skjerpet og gjør de riktige tingene, sier Ormset.

Når det er sagt synes ikke NJFF det å legge ut bilder av skutte dyr er noen form for forherligelse. De mener det er en dokumentasjon av en hobby, på lik linje med andre hobbyer som blir dokumentert. Organisasjonen oppfordrer dog til ikke å legge ut veldig blodige bilder.

NJFF sier jakta er regulering av storviltstammer for å hindre viltpåkjørsler og ødeleggelse av beitemark. Jakt er også å anse som en god gammel norsk tradisjon og en viktig del av norsk kultur.

- Jakt er en nødvendig reguleringsmekanisme, sier Ormset.

NJFF sier det er forsket på bomskyting på rein og hjort for å prøve å finne ut av hva som forårsaker skadeskyting. Dette for å sette jegerne bedre i stand til å treffe de riktige valg.

- Human avlivning har stort fokus under jegeropplæringen, sier Ormset.