Rindals-Tre AS har kjøpt næringslokalene etter Rindal meieri og seinere Norsk Kvalitetsmat. Nå har de fått dispensasjon for bruksendring for bygging av utleiehybler i kontorlokalene.

RT Eiendom har altså søkt dispensasjon for bruksendring av deler av «Meieribygget» til boligformål.

Etter at Rindal Meieri ble nedlagt, har «gammelmeieriet» blant annet vært eid av Norsk Kvalitetsmat med produksjonslokaler for fiskmat i hovedetasjen og kontorer i 2. etasje – som nå er under ombygging.

Saksbehandler ved Rindal kommune påpeker at det tidligere har vært framvist planer om kombinert bruk til næring/bolig for bygget.

Planene for bygget omfatter ombygging av 2. etasje fra kontorareal til seks hybler – med fellesområder som oppholdsrom, kjøkken, bad og toaletter.

Vedtak i formannskapet er ifølge rådmannens innstilling – at det gis dispensasjon fra arealformål i kommuneplanens arealdel for bruksendring for «meieribygget» til kombinert bolig og næringsbygg som omsøkt.

Opptatt av trafikksikkerhet

Formannskapet tar forbehold om godkjenning fra Statens vegvesen på byggeavstand til Fylkesveg 65 etter endret bruk av avkjørsel og dispensasjon fra bestemmelser.

Vegvesenet sier de er innstilt på å gi dispensasjon fra byggegrense og avkjørselstillatelse med forbehold om at løsninger for dette tilfredsstiller krav til trafikksikkerhet. De sier blant annet klart fra at parkeringsplasser mellom byggmasse og fylkesveg ikke vil bli akseptert.

Fylkeskommune og fylkesmann har ikke kommet med merknader til dispensasjonen.

Rindals-Tre er i full gang med ombygging, og har blant annet leid inn Tørset Malerservice til jobben med maling, tapetsering og golvbelegg.

El-installasjon og rørleggerarbeid må sjølsagt også på plass før arealet blir beboelig.

RT Eiendom har inngått 10-årig utleieavtale for lokalene med Rindal kommune.

Skal flytte inn før jul

Bjørn Ranheim i RT Eiendom forteller at det er ikke nevnt i avtalen med kommunen hvem som skal bo i lokalene, men at det ligger i kortene at det dreier seg om flyktninger som Rindal kommune skal ta imot før jul.

Det ligger også i kravene til ferdigstilling at innflytting skal kunne skje før jul, og at tempoet i renoveringsarbeidet må være i henhold til dette. Ranheim påpeker at fasader med avflasset maling må vente til seinere.

Etter at byggearbeidene er unnagjort, trenger kommunen tid til innredning av lokalene, noe som medfører denne stramme tidsplanen.

Med gangbru over elva ved Sunna og gangsti opp til Rindal sentrum, tilfredsstiller Sunna-området kravet til sentrumsnærhet som Rindal kommune har satt for bosetting av flyktninger.