Fagbygg Midt-Norge AS har i et brev til Sunndal kommune reist krav om økonomisk kompensasjon for de tap som selskapet er påført i forbindelse med utviklingen av Ringvegen 2B.

Utvikling av eiendommen Ringvegen 2B har vært et av Fagbygg Midt-Norges hovedprosjekter. Imidlertid har prosjektet ikke latt seg realisere. Nylig solgte selskapet eiendommen.

– Fagbygg mistet muligheten til å realisere eiendomsprosjektet i Ringvegen 2B slik det ble omsøkt i 2009. Dette har ført til et økonomisk tap for Fagbygg. På den ene siden er det reelle utlegg og egeninnsats, og på den annen side er det manglende gevinst, skrev selskapets advokat Runar Wiik i Advokatkontoret Øverbø Gjørtz i et brev til Sunndal kommune tidligere i høst.

I brevet gikk det fram at selskapet føler seg motarbeidet av kommunen.

Nå svarer rådmann Randi Dyrnes og plansjef Gunnar Olav Furu på kravet.

I brevet medgir kommunen at det er kritikkverdig at Ringvegen Park ikke har sørget for ferdigattest. Vilkårene i den midlertidige brukstillatelsen fra 2007 sier at fellesarealet skal være ryddet og minimum tilsådd. Dette har bare blitt delvis gjennomført, og Ringvegen Park har ikke fått ferdigattest. Etter den opprinnelige byggesøknaden fra Ringvegen Park har det vært et eierskifte; og i dag er Ringvegen Park, Grytnes Entreprenør og Fagbygg eiere av arealet.

- Fagbygg har hatt anledning til oppstart i 3,5 år uten noen hindringer. Etter at byggetillatelsen falt bort, ble det sagt klart ifra om at en ny søknad skal behandles raskt. Det ble satt som en betingelse at søknaden måtte behandles etter ny forskrift, noe kommunen er pålagt å overholde, heter det i brevet.

- Et krav om erstatning på grunn av manglende muligheter til å realisere prosjektet kan ikke lastes Sunndal kommune, og imøtekommes ikke.

- Manglende fullføring av fellesarealet i samsvar med reguleringsplan godkjent i 2002 har heller ikke stoppet byggeprosjektet til Fagbygg.