Et særdeles stort felt med det aller beste av løpere Norge kan varte opp med om dagen sto på startstreken i klasse Menn senior og veteranklassene opp til 50 år når 110-årsjubilant Rindal IL arrangerte NM i terrengløp søndag.

Sondre Nordstad Moen - tidligere Strindheim, nå Vidar - måtte finne seg i å være favoritt, men var klar over at han burde ha en ledelse på spurtsterke Tjalve-løpere før oppløpet på Trollbanen.

Det fikk han ikke. Han kom inn på Trollbanen samtidig med to Tjalve-løpere og ble slått litt før målstreken av brødrene Senay og Obumichael Fissehatsion. Vinnertida på milløpet i terrenget rundt Igltjønna var så sterk som 29,36.

Startfeltet hadde også mange lokale løpere, der Kristian Woldvik fra Torjulvågen ble raskeste løper i Rindal-drakta. Han kom inn som nummer 23 på tida 32,50.

Sjøl var han godt fornøyd, og mektig imponert over deltakelsen. - Jeg tror dette må være det sterkeste startfeltet som har vært samlet i Norge dette året, sier han, og fikk støtte for det fra banespeaker Tor Jarle Bolme.

- Det jeg bet meg merke i var de mange løperne med gode resultater fra tidligere denne sesongen som havnet litt nede på resultatlista. Det skulle tyde på at det var særdeles brei og sterk deltakelse i årets NM terrengløp lang løype, sier Bolme.

Live Solheimdal, oppvokst i Nesset men løper for sportsklubben Vidar, var klar favoritt i klasse kvinner senior. Men nå er teori og praksis to forskjellige ting, og favoritten på papiret fikk problemer med pusten før halve løpet var unnagjort. Hun kastet inn håndkleet etter én runde rundt Igltjønna.

Dermed var det duket for det som speaker omtalte som en "skrell", og Maria Sagnes Wågan fra Namdal løpeklubb kunne spurte inn til seier. Noen mindre skrell var det ikke at veteran Anne Nevin fra Strindheim løp inn til dagens nest beste tid foran Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik. Vinnertida på seks kilometer ble 23,06.

Og endelig fikk Rindal IL sin norgesmester også ved at Terje Olsen løp inn til seier i klasse M50-54 år foran Håvard Lorange fra Strindheim. Olsen fikk også med seg lagkamerat Bjørn Vonheim opp på pallen på bronseplass.

I dette startfeltet var juniorene klart raskere enn veteranene, og Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist ble juniornorgesmester foran Birk Nagell Skogland fra Haugesund Triathlonklubb og Simen Halle Haugen fra Runar.

Det hører med til historien at sistnevnte har Halle-navnet fra Todalen, der oldefaren hans kom fra. Han skulle egentlig ha løpt i en klasse lavere, men valgte å konkurrere med de eldre løperne om kvalifisering til Nordisk mesterskap i terrengløp i Kristiansand seinere i høst. Med tredjeplass i klassen, sikret han deltakelse i nordisk med god margin.

I kvinner K Junior fikk vi favorittseier ved Stine Wangberg fra Varteig foran Marianne Roe fra IL Skarphedin og Christine Næss fra Asker.

Vi kommer tilbake med mer utfyllende resultatlister og flere bilder fra terreng-NM i nettsak og i papiravisa på onsdag.