Med verksted godkjent for det meste unntatt lastebil, med løftebukker til det aller meste av kjøretøy og utstyr under 7,5 tonn, har Roald Moen AS nå enda flere bein å stå på, sjøl om det nylig godkjente service-verkstedet i første omgang er mest ment til eget bruk for bedriften.

På litt lenger sikt tenker de tre brødrene i Roald Moen AS å ansette fast mekaniker for å kunne ta på seg flere oppdrag, sjøl om de også har den nødvendige kompetansen sjøl, med utdanning og bakgrunn fra ulike bil – og tungbilverksted. Foreløpig er de bare tre ansatte i bedriften; Arold, Einar og Arvid Moen.

– Bortsett fra EU-godkjenning kan vi nå ta alt av servicer og reparasjoner på de fleste kjøretøy her, og vi er nå for øvrig Surnadals eneste godkjente verksted for motorsykkel og ATV, forteller styreleder og verksmester Arold Moen.

Han presiserer at folk må bare ta kontakt om de trenger service eller reparasjon på noe kjøretøy, enten det er bil, traktor, MC, eller annet.

– Vi tar det så sant vi har tid, sier han, og legger til at de skaffer deler til det meste.

Doblet omsetningen

At tida ikke alltid strekker til for de tre brødrene er et luksusproblem; et tegn på at de gjør det bra. For at de gjør det godt vitner omsetning og resultat også om. Fra 2014 til 2015 økte omsetningen med 100 prosent, og årsresultatet med 200 prosent!

I august fjor delte de selskapet i to og opprettet Surnadal Bygg AS, som har tilhold i samme bygg – og som nå har fem ansatte, samt innleid ekstramannskap i perioder.

– Roald Moen AS hadde godt og vel 31 millioner i omsetning i fjor, samtidig som Surnadal Bygg AS også fikk god omsetning, forteller Arold.

Varelageret økte samtidig med 75 prosent fra 2014 til 2015, og i år har de utvidet produktspekteret ytterligere, med alt fra helt små maskiner til større landbruksmaskiner.

– Nå får vi etter hvert en ny heimeside også. Amfi Kreativ hjelper oss med dette, sier han.

Trenger mer plass

De har besøkt ulike messer rundt omkring i verden og gjort store avtaler som de er godt fornøyde med, både i Polen, Litauen, Sverige og Asia. Blant annet har de fått til en eksklusiv avtale med leverandøren av maskinmerket «Kasei» – som blant annet leverer maskiner til bruk i skogen, hagen, bygg/anlegg, med mer.

– Kasei leverer til 80 land i hele verden, dette er både billige og gode produkt. I år har vi generelt utvidet produktspekteret på landbruksutstyr fra små maskiner – til de helt store maskinene, så i framtida ser vi for oss å kanskje ansette en egen selger for landbruksutstyr, forteller Arold.

For bedriften selger nå mye landbruksutstyr. Bare i oktober har de levert 70 beitepussere til kunder over hele landet.

– Det er ingen som leverer flere beitepussere enn oss i Norge nå, fastslår daglig leder, Einar Moen.

Større produktspekter krever også mer plass, så i tillegg til en snekkergarasje på 70 kvadratmeter og en 450 kvadratmeter stor hall som nylig er oppsatt ved bedriftslokalene i Røtet, planlegger de nå å utvide mer med en større lagerhall.

– Det blir lite søvn

Med prisgunstige tilbud både overfor nye og gamle kunder går salget bra, både av kjøretøy, deler og utstyr. Av tohjulinger selger de alt fra 50 ccm og opp til 400-kubikkere, og de tilbyr ellers traktorer, ATV-er, UTV-er, såkalte ståhjulinger, brøyteutstyr og en rekke andre kjøretøy, maskiner og utstyr.

Grunnen til at de gjør det så godt er at alle tre driver med det de har lyst til å drive med, dette er like mye hobby som jobb. Og de mener også det er viktig å ha foreldrene med samme interesse.

– Det er foreldrene våre vi kan takke for alt dette, de fortjener skryt. Vi vokste opp uten sånt som I-pad og touch-telefon, vi har aldri sittet inne ved pc-en, det har vært bilskruing, jakt og slike ting vi har interessert oss for hele tida. Og uten den oppveksten vi fikk så hadde det heller ikke blitt noe av alt dette, fastslår Arold.

Men sjøl om de synes dette er artig å drive med, så ligger det likevel mye arbeid bak resultatene. Og det siste året har det gått i ett.

– Det har blitt lite søvn siste året, for å si det slik, og ikke en eneste dag med fast middagstid, oppsummerer Arold.

For i tillegg til bedriftene Roald Moen AS og Surnadal Bygg AS, har de også investert millioner og etablert et eiendomsselskap. Mer om dette i fredagens avis.