Børset Skog og Veg er ansvarlig for trafikkavviklingen helga Driva-brua skal skyves på plass. Selskapet har allerede lagt planen for hvordan trafikken skal avvikles. Børset sier det er en nokså omfattende avvikling, og det vil bli tatt hensyn til både tungtransport, vanlig trafikk og myke trafikanter.

- Det blir kjørt kolonne fra Hovenkrysset til Elverøy, hele helgen. Dette for å unngå møtende vogntog på Hovenvegen, som er meget smal, sier Henrik Børset.

Tredalsvegen, Verksbyvegen, Engvegen og Øyavegen blir stengt. Dette for å unngå at unødvendig trafikk kommer inn på Hovenvegen.

- All trafikk fra RV70, både fra øst og vest, som skal i retning Eidsvågen/Molde blir ledet ned på Grøavegen, der det blir oppstilt kolonnekø. Dette for å holde flyt i trafikken på RV70, Oppdal-Kristiansund, sier Børset.

De som befinner seg i sentrum, og skal i retning Tredal/Øksendal må da kjøre til Grøa, ta andre avkjørsel inn på Grøavegen og stille seg i kø. Det samme gjelder de som kommer fra Oppdal/Gjøra og skal videre i retning Molde. De må ta andre avkjørsel ned på Grøavegen og stille seg i kø. Børset lover det blir godt skiltet.

- Trafikk fra Molde/Eidsvåg/Øksendal blir stoppet på FV62 ved Hovenkrysset, her blir kolonnekøen stående på fylkesvegen, sier Børset.

- Gående/syklende blir transportert med minibuss fra Hydro - Hovenkrysset(Bruflata) - Hydro, via Elverøy. Denne bussen vil gå kontinuerlig, sier Børset.

Bussen tar på passasjer i krysset til Hydro Sunndal, og i Hovenkrysset (FV62/FV312). Her blir det bakkemannskap fra oss 24/7. Bussen tar med sykler og barnevogner.

Børset opplyser om at hvis noe er uklart så er det bare å ringe 46806776.

Vi ber om at beboere på Bruflata, Elvavegen, Hjelltrøa og Håshjellan som skal inn til sentrum med bil enten venter på kolonnen, eller kjører ut på FV62 og stiller seg i kø.

Beboere langs Øyavegen har mulighet til å kjøre inn på RV70, men ikke inn på FV312, Hovenvegen.