"Knask eller knep!?"

Mandag 31. oktober er det allehelgensaften eller Halloween. Det har de siste årene blitt stadig mer populært for barn og unge å kle seg ut og gå fra dør til dør etter godteri på denne dagen. Noen legger også markeringen av dagen til den siste helga i oktober.

Etter den siste tidas hendelser med skremmeklovner eller "killer clowns", går nå politiet i Sunndal ut med en oppfordring til alle som skal gå Halloween om ikke å bruke klovnemasker.

Politiet råder alle til heller å velge andre tradisjonelle Halloweenkostymer.

Samtidig oppfordrer politiet alle som får besøk i forbindelse med Halloween, om ikke å gi godteri til de som har klovnemasker.

Politiførstebetjent i Sunndal, Esben Bakk, viser til opplevelser med skremmeklovner, blant annet i Eidsvåg i Nesset den siste tida. Driva har skrevet om en hendelse der en klovn skremte to jenter i en bil på en bensinstasjon i Eidsvåg.

Politiet har også fått melding om en annen hendelse i Nesset sist onsdag.

- Dette er ikke greit, sier Bakk.

Politiet har ikke fått melding om at noen skumle klovner har vært på ferde i Sunndal. Imidlertid har det kommet lensmannskontoret for øre at skoler i Sunndal skal ha opplevd noe.

Politiet går ut med oppfordringen med bakgrunn i at politiets førsteprioriterte oppgave er å forebygge kriminalitet, sier Bakk.