Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen reagerer på at ordførerne Lilly Gunn Nyheim og Ola T. Heggem klager på at de ikke fikk møte ham.  Han rår ordførerne til å bruke tiden sin til å formulere synspunktene sine skriftlig.

Det var i forrige uke Lilly Gunn Nyheim og Ola T Heggem uttrykte at de var skuffet og overrasket over at de på vegne av de øvrige i arbeidsgruppa for fv 65 ikke fikk muligheten til å møte samferdselsministeren. Ordførerne ønsker å få omklassifisert fylkesvegen til riksveg og ønsket statsrådens hjelp til dette.

Etter purring på forespørseølen om et møte fikk ordførerne beskjed om at det ikke var mulig for ministeren å ta imot flere til møter. Ola T. Heggem ga i en tilbakemelding til ministeren uttrykk for at han ser det som høgst uvanlig å bli avvist, og de sjølsagt er skuffet over at de ikke fikk mulighet til å legge fram saken for statsråden.

Tirsdag fikk Driva tilsendt følgende svar fra Solvik-Olsen:

"Jeg får kjeft av Senterpartiets ordfører i Rindal kommune, Ola Heggem, og Arbeiderpartiets ordfører i Surnadal kommune, Lilly Gunn Nyheim, fordi jeg ikke rydder kalenderen min og tar imot dem til møte. Og i regionens aviser er de dypt såret og vonbrotne. Mitt råd – bruk tiden på å formuler synspunktene deres skriftlig, og send de til meg. Sjansen er mye større for at dere da blir hørt enn om dere bare klager i avisene.

Saken er ganske enkel. De har viktig budskap om Fylkesvei 65. Under rødgrønn regjering vedtok Senterpartiet og Arbeiderpartiet at en rekke riksveier skulle bli fylkesveier. Enkelte i Senterpartiet er nå uenig i sitt vedtak, og vil at jeg skal omgjøre det. Andre i Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil ikke.

Jeg lytter gjerne til innspill, og gjør meg så tilgjengelig som det er praktisk mulig. Jeg reiser land og strand rundt for å se helhet, og møter brukerne av ulike typer infrastruktur. Andre ganger holder det med møter på et kontor, og andre ganger er et kort notat mer enn nok. I arbeidet med ny Nasjonal Transportplan (NTP) har vi arrangert regionale samlinger med næringslivet og fagbevegelse. Vi har også hatt mange samlinger i departementet med politiske ledere fra alle fylker. Men beklager, jeg rekker ikke å ha individuelle møter med alle landets kommuner, eller med de over 400 aktørene som har spilt inn sine synspunkter skriftlig i NTP-prosessen. Derfor oppfordret vi kommunene og fylkene til å samkjøre sine synspunkter. Og Møre og Romsdal har spilt inn Fylkesvei 65 i sitt materiale. Dersom Nyheim og Heggem ikke er kjent med det, oppfordrer jeg dem til å ta en diskusjon med sine kollegaer i fylkespolitikken."