Frank Sve, Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale sendte tirsdag ut en pressemelding med følgende innhold:

I kjølvannet av at Stortingsrepresentant Harald T. Nesvik valgte å trekke seg fra stortingslista, har det oppstått uklarheter forut for nominasjonen før stortingsvalget i 2017.

Møre og Romsdal har i en årrekke, blant annet gjennom det arbeidet fylkesleder Frank Sve har gjort, bygget en organisasjon der flere likeverdige kandidater kan bekle fremtidige stortingsplasser.

De tre foreslåtte kandidatene Frank Sve, Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale, har derfor funnet det formålstjenlig å sette seg ned sammen og diskutere hva som vil gagne partiet best i den situasjonen som har oppstått.

- Vi har kommet frem til et omforent forslag til løsning vi ønsker å videreformidle til lokallagene og nominasjonskomiteen, sier de tre.

- Ut i fra den situasjonen som har oppstått mener jeg det riktige nå er å stanse alle spekulasjoner. Jeg vil derfor be om at lokallagene og deretter nominasjonskomiteen nominerer Sylvi Listhaug på førsteplass, og Jon Georg Dale på andreplass for på stortingslisten for valget i 2017. Jeg vil prioritere og fortsatt bygge partiet på fylkesplanen, samt fortsette å drive Fremskrittspartiet i fylkesting, fylkesutvalg og andre verv. Vi har fortsatt en svært viktig jobb å gjøre på fylkesnivå, for å sikre at vi ved neste korsvei vil kunne ta over makten i fylket sammen med våre samarbeidspartnere. Det er derfor naturlig at jeg med dette trer ut av listen, sier Frank Sve.

- Jeg er både ydmyk og stolt av hvordan jeg har blitt mottatt i mitt eget hjemfylke, Møre og Romsdal. Den måten Frank Sve nå opptrer på, viser at han alltid setter partiet først. Dette står det stor respekt av når vi vet at han kunne gjort en utmerket jobb som stortingsrepresentant. Dersom nominasjonsmøtet i Møre og Romsdal velger meg til førstekandidat, kan jeg love at her blir det 100 prosent innsats for å tjene innbyggernes interesse, forteller Listhaug.

- Møre og Romsdal FrP er i en heldig situasjon med mange som vil påta seg viktige verv for partiet.  Frank har gjort og vil fortsatt gjøre en viktig jobb for FrP i mange år fremover. Frank har en svært god standing i mange lokallag, og er en god representant for FrP.

Jeg vil gjerne gjøre en solid jobb for Møre og Romsdal dersom jeg får tillit av nominasjonsmøtet, sier Jon Georg Dale.

Alle tre håper nå at dette vil skape ro rundt nominasjonsprosessen i Møre og Romsdal slik at tiden er inne for å drive med politikk.