Trollheim AS, som har som primæroppgave å tilby opplæring og kvalifisering gjennom arbeidstrening og kompetanseutvikling, har flere avdelinger – både i Sunndal og Surnadal. Deriblant Trollheim Reklame AS, som nå altså har skiftet navn etter at avdelingen tidligere het Media+.

– Vi er en arbeids– og inkluderingsbedrift, noe som gjør at vi har et viktig samfunnsoppdrag, samtidig som vi er en bedrift som leverer etter vanlige forretningsmessige prinsipp, forteller avdelingsleder ved Trollheim Reklame, Eva Holten.

Avdelingen, som er lokalisert i samme bygg som Fagmøbler på Skei, mottar ingen kommunal støtte, men må produsere varer for å overleve og for å kunne levere gode tiltaksarenaer for Nav. Trollheim har et godt samarbeid både med Nav, videregående skoler, kommunene og lokalt næringsliv.

Bakgrunnen for at de byttet navn til Trollheim Reklame var at Trollheim Vekst AS skiftet navn til Trollheim AS, og at de mange andre underavdelingene også har Trollheimnavnet i seg, som Trollheimskjøkkenet, Trollheim Kurs og Kompetanse, og så videre.

– Det var viktig at vi også var med, så det nye navnet viser at vi hører til, samtidig som det nye navnet forteller tydeligere hva bedriften gjør. Men det er helt klart en utfordring, det å skifte ut et godt innarbeidet navn er alltid et sjansespill. Men jeg er sikker på at vi skal klare det helt fint, smiler Eva.

Stadig flere oppdrag

Oppdragsmengden øker stadig, og samtidig som bedriften må produsere og levere til kundene er det også viktig at de som kommer hit på tiltak fra Nav eller videregående kartlegges og følges opp.

– Kunsten er å gi disse det tilbudet de trenger, og samtidig produsere varene som kundene skal ha. Men oppdragsmengden øker så mye at vi nesten vokser ut av huset her nå, forteller Eva.

Trollheim Reklame tilbyr tjenester både til næringsliv og private, i all hovedsak innen reklame. Her får man både bilfoliering og foliering på alle andre typer underlag, ulike typer skilt og tekstiltrykk, fotoprint, klistremerker, storformatprint, trykksaker som brosjyrer, flyers, plakater, kataloger visittkort, og mye annet.

Deres nye stolthet er et splitter nytt monteringsbord, som gjør at skiltleggingen nå går som en lek og gir perfekt resultat, samtidig som skiltene får lengre levetid.

Bred kompetanse

De er nå fire faste ansatte, med Holten som leder. Jörg Brunke har hovedansvaret for foliering. Han har nå vært i Tyskland og kurset seg opp på bilfoliering.

– Her må alt gjøres riktig fra A til Å, og dette krever både kunnskap, opplæring og erfaring, sier han. Bedriften har ellers mer enn 60 typer folie på lager, noe som passer for de aller fleste bruksområder.

Marie Farstad og Eirik Strøm er utdannet grafikere, og har en kompetanse som kanskje er den eneste i sitt slag i Surnadal. Eirik har en bachelorgrad i grafisk design, og har både utdannet seg og jobbet i New York før han startet ved Trollheim Reklame i august. Marie har utdanningen sin fra Trondheim innen grafisk design, motion design, samt 2D– og 3D-design. De to bistår med alt innen grafisk utforming.

– Samlet sett har vi veldig mye ulik kompetanse å tilby våre kunder, fastslår Marie.

– Og vi finner alltid de beste løsningene sammen med kundene, avslutter den blidspente gjengen ved Trollheim Reklame, som ellers oppfordrer folk til å like bedriftens side på Facebook.