Eiksenteret Trondheim (Tunga Maskin AS) og Eiksenteret Surnadal (Husby & Moen Maskin AS) har inngått en avtale om fusjonering av selskapene som innebærer en sammenslåing av selskapene til Eiksenteret Midt-Norge.

Dette for å styrke vår posisjon i markedet og sikre god utvikling av bedriften, skriver selskapene i en pressemelding.

Begge bedriftene omtales i pressemeldingen som godt etablert i sine distrikter. Samlet omsetning for 2016 vil bli cirka 400 millioner.

Eiksenteret er en franchise med Eikmaskin AS som franchisegiver.

Eikmaskin er leverandør av Massey Ferguson, Fendt og Valtra, samt en rekke forskjellige landbruksmaskiner til Eiksenterne.

Eikmaskin er eid av AGCO, en av verdens største produsenter av traktorer og landbruksmaskiner

Eiksenteret Midt-Norge vil være representert på 9 egne avdelinger; Malmefjorden, Surnadal, Orkdal, Støren, Trondheim, Rissa, Stjørdal, Levanger og Steinkjer, samt hos 4 samarbeidspartnere; Oppdal, Innfjorden, Vinjeøra og Bjugn.

Samlet vil ca 90 medarbeidere arbeide på de 9 lokasjonene i Midt-Norge.

- Sammenslåingen er en del av den naturlige utviklingen i markedet, og vil styrke vår mulighet til å yte god service til våre kunder, samt sikre gode utviklingsmuligheter for våre medarbeidere, sier Jon Magne Sæter, senterleder Surnadal, og Øyvind Wekre, senterleder Trondheim.

Det har gjennom mange år vært et godt samarbeid mellom de to bedriftene og planene om sammenslåing er blitt godt mottatt hos våre medarbeidere. Det er en motivert gjeng som er klare for nye utfordringer og ser utviklingsmuligheter i forbindelse med disse endringene.

- Etableringen av Eiksenteret Midt-Norge vil være med å sikre at bøndene får det beste tilbudet gjennom hele verdikjeden fra salg til reservedeler og service, samt et tilpasset utvalg i våre butikker, sier Sæter og Wekre.

- Eikmaskin ser positivt på sammenslåingen og etableringen av Eiksenteret Midt-Norge. Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid sier Trond Kjempekjenn, Administrerende Direktør i Eikmaskin AS.

---

Om Eiksenteret Surnadal:

Siden oppstarten i 1987 har det vært en jevn omsetningsøkning frem til 2004 hvor omsetningen passerte godt 50 millioner kroner. I 2004 fikk Eiksenteret Surnadal utvidet sitt marked på salg av traktorer og redskaper til å omfatte hele Romsdalsområdet. Dette medførte nesten en dobling av markedspotensialet, og resulterte i en stor omsetningsøkning. Året etter ble også butikk- og serviceansvaret for Romsdalsområdet overtatt.

Eiksenteret Surnadal har i dag 26 ansatte og omsatte for 128 mill. i 2015. Eiksenteret er en ledende leverandør av landbruksmaskiner i deler av Sør-Trøndelag, Nordmøre og Romsdal. I mai 2009 åpnet Eiksenteret Surnadal en ny avdeling, Eiksenteret Malmefjorden i nytt bygg. Avdelingen har i dag til sammen 7 personer på service, butikk og salg.

Om Eiksenteret Trondheim:

Eiksenteret Trondheim ble etablert i 1985 som en del av EIK-kjeden med Eikmaskin som kjedegiver. Eiksenteret Trondheim har i dag 60 ansatte og omsatte for 245 mill i 2015.

I tillegg til vårt anlegg i Trondheim har vi avdeling i Rissa, Orkdal, Støren, Stjørdal, Levanger og Steinkjer. På Fosen har vi samarbeid med Eiksenteret i Bjugn. I vårt salgsdistrikt er det 6 Eik serviceverksteder, 6 godt utstyrte servicebiler og over 20 godt kvalifiserte servicemedarbeidere.

Om Eikmaskin AS:

Eikmaskin AS er en landsdekkende franchisegiver og har et Valtra forhandlernetverk. MF, Fendt og Valtra har over 40 % av traktor markedet i Norge. Eikmaskin sin omsetning var i 2015 1234 Millioner kroner.