Olina Halle (92) fra Todalen fikk Elderabeidsprisen i Surnadal for 2017. Prisen får hun for å alltid rekke ut en hjelpende hånd. Surnadal pensjonistlag som nominerte henne til prisen trakk nettopp fram hennes enorme hjelpsomhet som en grunn til at de mente hun var en verdig kandidat til prisen. I konkurranse med to andre valgte Surnadal Eldreråd å gi prisen til Olina Halle.

Hovedpersonen sjøl kunne ikke ta i mot prisen, så hennes sønn Ragnar Halle, mottok prisen på hennes vegne. Prisen blei uttdelt av ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap). Hun sier prisen er vel fortjent.

- Mor har hatt problemer med å ta til seg næring i det siste, men er på bedringens veg. Hun setter kjøle stor pris på denne utmerkelsen og venter heime på at styremedlemmer kommer på kaffe etter middagen her, sa Halle.

Prisen blei utdelt på årsmiddagen hos Surnadal pensjonistlag. Før prisutdelingen hadde ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) fortalt litt om kvinnen bak ordførerkjedet. Om faren som kom fra Sogn og Fjordane som anleggsarbeider på kraftanlegget og giftet seg med ei dame fra Haltbakkan mellom Nordvik og Kvanne. Der blei hun født i 1960 og mintes en flott og fri oppvekst på landet. Da Lilly blei født var hun smått historisk. For jordmora blei kjørt i bil til Haltbakkan. Det var første gang det var bil i grenda.

– Alt folk i grenda samla seg, men det var bilspora de skulle se på, ikke meg, sier Nyheim.

Før Nyheim slapp til ved mikrofonen sang Gøran Bolme om skitfurua på dasstaket som endte som juletre og om barndomsminner fra juletrefest på Dønnem bedehus. Flere av pensjonistlagets medlemmer så ut til å kjenne seg igjen miljøet beskrevet fra Dønnem. for de lo så tårene trillet.

– Tror jeg må ta meg en tur til Dønnem på juletrefest i år for der hørtes det artig ut, sier ordfører Lilly Gunn Nyheim.