Advokat Sverre Larhammer foreslår at kommunestyret skal holde fast ved sitt vedtak om ambulansestasjonen i Sunndal, og mener vedtaket som ble fattet i oktober er gyldig. Larhammer er engasjert for å gi kommunen bistand i saka.

Kommunestyret i Sunndal vedtok i oktober å ikke følge rådet fra kontrollutvalgets om å bestille en juridisk vurdering av ambulansesaka. Mindretallet ønsket å bestille en juridisk vurdering av flere forhold i saken, men ble stemt ned. Tone Hustad (H), Stig Rune Andreassen (Frp), Arne Drøpping (KrF) og Maja Sollid (V) leverte senere krav om lovlighetskontroll av vedtaket. I kravet peker de på feil som de mener er gjort i habilitetsvurderinger og at saken ikke er forsvarlig utredet. De hevder at eieren av Helse og Sosialbygg har hatt personlig vinning ved å ha fått verdier i penger, nesten gratis tomt, andre tomteytelser og brøyting for over 1,3 millioner kroner.

– Basert på det materialet jeg har tilgang til, kan jeg ikke se at eierne av Helse & Sosialbygg Sunndal AS har hatt en slik personlig vinning, skriver Larhammer i sin vurdering av saka.

– Jeg kan under enhver omstendighet ikke se at det er grunnlag for at noen innenfor kommunens administrasjon har hatt personlig vinning ved de vedtak som er truffet. Jeg kan derfor ikke se at denne anførselen kan lede til ugyldighet. Min konklusjon blir således at lommunestyrets vedtak er gyldig. Jeg kan ikke se at det er grunnlag for ny behandling av saken, og foreslår at kommunestyret fastholder at vedtaket er lovlig, skriver Larhammer.

Dersom kravet om lovlighetskontroll fastholdes, sendes saka over til Fylkesmannen for lovlighetskontroll.