Vedtaket i kommunestyret var enstemmig, og på tvers av innstillinga fra rådmannen.

I saksframlegget til møtet i kommunestyret onsdag ble det fra rådmannen pekt på at Glick jobbet på Sunndalsøra fra september 1941 til han ble arrestert i 1942, men ut over det hadde han ingen tilknytning til stedet. Snublesteinene er ment som minnesmerker, men også som kunst i det offentlige rom. Samtidig gir de opphav til undring. Forbipasserende blir bevisste på at Holocaust også fant sted akkurat her.

«Rådmannen ser at dette kan ha stor verdi rundt om i Norge, men mener at i denne aktuelle saka så er ikke tilknytning til Sunndal så sterk at det er naturlig med et minnesmerke her på stedet».

Kommunestyret ville det altså annerledes. Etter forslag fra Erling Outzen (SV) ble det fattet et enstemmig vedtak om en slik minnestein i Sunndal. Dersom det av praktiske grunner ikke er mulig å få til neste år, vil kommunestyret at dette skal skje i 2018.

David Glick ble født i Trondheim. Etter alt å dømme ble han arrestert 27. oktober 1942, dagen etter massearrestasjonene av jødiske menn. Han ble innregistrert i Bredtveit fengsel i Oslo 29. oktober, men ble ikke overført Berg-leiren. Grytidlig om morgenen 26. november ble han sammen med de andre fangene i Bredtveit overført utstikker I på Oslo havn, der fangene først ble satt til å bære om bord forsyninger på skipet Donau. Glick ankom Auschwitz 1. desember og fikk fangenummer 79127. Han ble antakelig overført leiren Buna-Monowitz samme med mange andre norske fanger. I midten av januar ble han innlagt på «Revier». Han ble antakelig «utsondret» og myrdet med en fenol-injeksjon 22. januar 1943.

Det er kunstneren Gunter Demning som står bak snublesteinene. De støpes ned i fortauet på steder der Holocaust-ofrene bodde før de ble deportert og myrdet. På steinene er det inngravert navn, fødselsdato, dato for deportasjon og dødsdato. Demning har lagt ned omkring 40.000 snublesteiner rundt om i Europa. De første snublesteinene i Norge ble lagt ned i Oslo høsten 2010.