Neste år feirer Surnadal Sparebank sin 175-årsdag. Hele året gjennom kommer banken til å jubilere med ulike arrangementer, bankens næringslivsdag blir det første. 17.1.17 fylles Storstuå på kulturhuset i Surnadal med prominente forelesere og et forventningsfullt publikum. Næringslivsdagen i Surnadal er etter hvert blitt en institusjon i Midt-Norge. Påmeldingene er allerede begynt å tikke inn. Og det kan se ut til å bli ny deltakerrekord på det 14. arrangementet i rekka.

– Deltakerrekorden er 250. I år kan vi passere den, sier Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank.

Hennes jobb er å sette sammen lista med foredragsholdere. Opp gjennom årene har hun lyktes å få kjente og spennende foredragsholdere som Erna Solberg, Herman Friele, Eva Joly, Bjørn Kjos og Knut Jørgen Røed Ødegård til å komme. Men innlederne er en god blanding mellom nasjonale, regionale og lokale størrelser. Programmet blir således spennende og dynamisk, variert og relevant.

– Noen sier ja til å komme med en gang de blir spurt, andre trenger å mases på og lokkes for å komme, sier Dalsegg.

I år er nok Hans-Wilhelm Steinfeld den største stjerna på programmet. Røsten fra Bergen og Moskva er nok den korrespondenten som huskes best fra sin tid i Russland i moderne tid. Han var der da muren falt, under perestrojkaen og da Jeltsin og seinere Putin kom til makta. Etter det er han tilbake i Russland og rapporterer fra de store hendelser. Han kommer nok til å sette forholdet Trump-Putin i perspektiv.

– Prump og Tutin, som jeg kaller dem, sier Dalsegg.

Neste år og som alle år før det er det stor variasjon i programmet. Kristin Waagen, verdenmster med Kraftkar fra Tingvollost, snakker om vegen opp til ostetoppen, Sigurd Granmark fra Team BM bank snakker om merkevarebygging, internettgründer Bente Sollid Storehaug forteller om den digitale transformasjon, bonde, gründer og forretningsmann Jan Erik Glåmen fra Halsa forteller om sitt virke, HC Medlien rapporterer fra Lucky Næroset, banksjef Allan Troelsen tar et tilbakeblikk på 175 års bankdrift og sist, men slettes ikke minst, selv om han ikke er så lang, Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonomen med klokkertro på lav rente.

– Opp gjennom årene har vi hatt et fantastisk galleri av foredragsholdere, sier Troelsen.

Ove Snurruås er selvskreven konferansier. Banken er glad han stiller for de opplever han får foredragsholderne til å slappe av og publikum til å kose seg med god trønderhumor.

– Ove bidrar til en folkelig ramme og det er det vi ønsker næringslivsdagen skal ha. Dagen er for alle, sier banksjef Allan Troelsen.

Surnadal Sparebank deler også ut en Utviklingspris. På bankens facebookside er det kommet flere forslag på gode kandidater, men banken tar imot flere. Utviklingsprisen er på 25.000 kroner og kan gis til personer, lag, foreninger og bedrifter.

– Prisen betyr også heder og ære, sier Troelsen.

Kvelden forut for næringslivsdagen ber banken utvalgte gjester til nettverkstreff. Dette for å knytte kontakter mot næringslivet. Det viser seg også at offentlige organer legger utvalgsmøter til Surnadal i forkant av næringslivsdagen.

– Næringslivsdagen er et treffpunkt for næringslivet i aksen Kristiansund-Surnadal-Trondheim, sier Ole Magnus Løwe i Surnadal Sparebank.