Leder i JazzåTeatret Produksjon AS, Anne-Bente Skare, hadde torsdag kveld invitert et trettitalls samarbeidspartnere til «kick-off» i helt spesielle omgivelser – nemlig i det gamle likeretterbygget på Hydro.

Der ble det opplyst at billettsalget for kommende års forestillinger vil starte allerede lørdag 10. desember. I år er det premiere på musikkspillet 22. juli, og forestillinga vises fram til 1. juli – altså en uke seinere enn tidligere år.

Forestillinga har opp gjennom åra blitt sett av 60.000 – og det er også grunn til å merke seg at om lag åtti prosent av disse er tilreisende!

JazzåTeatret har alltid vist å sette stor pris på sine samarbeidspartnere – uten de trofaste sponsorene år etter år hadde det ikke vært mulig å komme dit man er i dag. Det er vel ikke feil å framheve Hydro, Sunndal kommune og Sunndal Sparebank i en slik sammenheng. I tillegg er det grunn til å takke den aktive venneforeninga under ledelse av Lars Hjeldnes og Jarl Torske for betydelig støtte.

Mye på plass

Det meste er allerede på plass foran 2017-sesongen – blant annet er den lille kjernen profesjonelle aktører booket inn.

Et betydelig fornyingsarbeid er også i gang – det både skrives og komponeres på harde livet. Pål Øverland – med siden 1987 – er fortsatt med, likeså Yngve Horn og John Christian Alsaker, for å nevne noen.

Orden på økonomien er viktig – når årsomsetningen nærmer seg tre millioner kroner. En slik produksjon hadde ikke vært mulig uten betydelig støtte fra sponsorer og offentlig institusjoner. Private sponsorinntekter utgjør ca 800.000 kroner.

Slik det ser ut i dag, kommer 2016 til å komme ut med et lite plussresultat – en budsjetterer også med et overskudd for 2017.

Billettprisene vil bli noe høyere i 2017 – men det er et uttalt mål at de ikke bør overskride 500 kroner.

De senere årene har altså et eget produksjonsselskap, under ledelse av Anne-Bente Skare, tatt over produksjonsansvaret, noe som blant annet har ført til en betydelig forbedring når det gjelder å ha oversikt.

Ny scene under arbeid

Sparebanken har som tidligere omtalt trådt til med et tilskudd øremerket den nye scena, som gir Ladyen trygg grunn for framtida. En gjeng ledet av Ivar Erlend Walseth er i gang med å lage en ny og mer letthåndterlig scenerigg som skal være klar foran årets forestilling. Til dette arbeidet har man vært så heldige å få benytte lokaler hos Hydro. De frammøtte torsdag kveld fikk være med på en befaring dit under ledelse av byggelederen. Han antydet at det hadde vært kult om en hadde kunnet skifte ut de tidligere tårnkonstruksjonene i stål med nye i aluminium.

«Hvor vil vi?»

– Det er viktig å utvikle en framtidig driftsmodell, og det er viktig å videreutvikle og aller helst øke sponsorinntektene i årene som kommer. Da gjelder det å markedsføre produktet på best mulig måte, noe som medfører en viss kostnad. Utgifter til inntekts ervervelse, med andre ord, sier Skare.

Det kunstneriske innslaget under arrangementet torsdag kveld var ved Barbara-komponist Lars Ramsøy-Halle og oppdalingen Ingrid Bjørgum. Sistnevnte tok over rollen som Karen Lønset i årets Barbara-oppsetning. Hun er også tilbudt samme rollen i 2017. Hun arbeider til daglig som lærer i ungdomsskolen og vil blant annet være være kjent fra gruppa «Sol i skuggeskog».