Nye tall fra Nav viser at hele 4325 mennesker nå står helt uten arbeid i Møre og Romsdal. Det er flere enn på ti år. Det er spesielt blant menn ledigheten har økt mye, og det er nå dobbelt så mange arbeidsledige menn som kvinner. Det er blant annet mange IKT-arbeidere og ingeniører og industriarbeidere i fylket uten arbeid ved utgangen av november.

Oversikten for Driva-kommunene viser at det er i Nesset arbeidsledigheten er størst.

Sunndal: 2,5 prosent ledige, 66 menn og 25 kvinner.

Surnadal: 1,4 prosent ledige, 34 menn og 10 kvinner.

Rindal: 1,2 prosent ledige, 7 menn og 5 kvinner.

Halsa: 1,8 prosent ledige, 4 menn og 10 kvinner.

Nesset: 3,6 prosent ledige, 45 menn og 11 kvinner.

Sammenlignet med utgangen av november i fjor, har Sunndal og Nesset fått flere ledige, mens Surnadal, Rindal og Halsa har fått færre.

Møre og Romsdal: 3,1 prosent ledige, 2984 menn og 1341 kvinner. Det er en økning på 368 personer sammenlignet med utgangen av november i fjor.

- Mens regjeringen prøver å finne en løsning på sitt eget kaos på Stortinget, biter arbeidsledigheten seg fast på et rekordnivå i Møre og Romsdal. Dette er bekymringsverdig, sier leder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen, i ei pressemelding fredag.

- Det Møre og Romsdal trenger nå er ikke mer krangling om bagateller i statsbudsjettet, men kraftige tiltak som faktisk kan bidra til at vanlige folk kommer seg i arbeid.