– Vi har stor tro på at vi skal finne fram til gode drivere. Pågangen har vært stor, og vi har fått henvendelser fra interessante søkere fra både inn- og utland, sier Eirik Bræin Gikling i Phillipshaugen Lodge AS. Mandag var også en helsides annonse på trykk i skimagasinet Fri Flyt, som Bræin Gikling regner med vil føre til ytterligere pågang. Rusti og Odeen vil trolig være ute av driften fra 1. mars, og ønsket er å ha de nye driverne på plass i god tid før denne datoen.

I annonsen søkes det etter «et par, to gode venner eller en driftig person med store ambisjoner».

– Vi har tro på en slik modell, som vi også har gode erfaringer med fra Lofoten, sier Bræin Gikling, med henvisning til rorbu-suksessen som noen av de samme eierne står bak. Han framholder at eiergruppa er på jakt etter drivere med  den riktige bakgrunnen og motivasjonen, som over tid kan bygge opp et tilbud med hjerte og sjel, skape tilhørighet og den gode følelsen på et sted som Phillipshaugen Lodge.

– Vi ønsker stabilitet, sier Bræin Gikling, og legger til at det å drive et slikt sted blir en livsstil. I annonsen søkes det etter folk med pågangsmot, kremmerånd og ambisjoner.

Historie

Det var den engelske forretningsmannen og naturalisten Ethelbert Lort-Phillips som på slutten av 1800-tallet fikk oppført Phillipshaugen, sammen med flere andre «sportshytter» rundt om på Nordmøre. Det Norske Misjonsselskap kjøpte eiendommen i 1961, og brukte det som leirsted for barn og unge. For noen år siden bestemte misjonsselskapet seg for å selge flere av eiendommene sine. Et lokalt selskap viste interesse for Phillipshaugen, og kjøpte eiendommen like før jul for to år siden. Siden den gang er bygningene oppgradert, og markedsføres i dag som et unikt utgangspunkt for opplevelser i sunndalsfjella – «toppturfolkets hemmelige perle».

Bak Phillipshaugen Eiendom AS står Torbjørn Torske Prosjektutvikling AS, Lars Marius Bræin, Eir Husby og Elvabu AS som er heleid av Eirik Bræin Gikling. Driftsselskapet Phillipshaugen Drift AS eies av dagens drivere, Rusti og Odeen.

Fotfeste

Ifølge Bræin Gikling vil omsetningen i Phillipshaugen Drift AS lande på rundt tre millioner kroner i 2016, som er selskapets første hele driftsår. Trolig blir det et lite overskudd i både driftsselskapet og eiendomsselskapet.  Et godt grunnlag å bygge videre på, sier Bræin Gikling.

– Vi er fornøyde med omsetningen så langt, og belegget ser ut til å fortsette å øke. I perioden fra januar til mai ser vi at mye nå går av seg sjøl – Phillipshaugen har greid å etablere seg på landsbasis som et sted for toppturfolket. Bedrifter og offentlige kontor lokalt har også oppdaget stedet, og benytter det året rundt til kurs, konferanser og lignende. Misjonsmiljøet arrangerer også fortsatt leirer på stedet. Men Phillipshaugen Lodge har mer å gå på, spesielt på sommer og høst, sier Bræin Gikling. Han legger til at det handler om å være tålmodig.  Bygge opp tilbudet over tid. At resultatene vil komme, er han overbevist om. I annonsen går det fram at målet er å utvikle Phillipshaugen Lodge til Nordens beste utgangspunkt for toppturer, sykkel, klatring og andre spennende naturopplevelser. Bræin Gikling trekker fram de mange kvalitetene som finnes i regionen. Innerdalen, Aursjøvegen, Åmotan og Sunndalsfjella. Han sier at målet på sikt også vil være å ta en større andel av turiststrømmen som reiser gjennom Sunndal på veg til og fra reiselivsopplevelser av nasjonalt format, som Atlanterhavsvegen, Trollstigen og Dovrefjell.

– Vi skal satse knallhardt på adventure-turisme, lover sunndalingen.

Har lært mye

– Det har vært kjekt, vi er mange gode erfaringer rikere, og har blitt kjent med masse folk. Men nå ønsker vi å jobbe med andre ting.

Det sier Ragni Odeen, daglig leder i Phillipshaugen Drift AS, til Driva. Odeen og Rusti tok over driften av Phillipshaugen Lodge i juni 2015.

– Vi valgte å gripe muligheten da den kom. Vi kunne ikke la sjansen gå fra oss, når vi fikk den «midt i fanget», legger hun til.

Odeen forklarer at paret hele vegen har sett på dette som et prosjekt og noe de ville prøve, erfare og se om de trivdes med, siden de ikke hadde noe særlig lignende erfaring fra tidligere.

– Vi er stolte over det vi har fått til med Phillipshaugen Lodge og at det allerede i fjor vinter ble en møteplass for toppturentusiaster, både lokale og tilreisende.

I halvannet år har de arbeidet med å utvikle Phillipshaugen Lodge. Det har vært ei fin tid for paret, som er glade i friluftsliv og virkelig brenner for de spektakulære toppturopplevelsene på ski. Men krevende.

– Vi ser at vi ble bundet av den daglige driften. Det kom vi fram til at vi ikke ønsket lenger.

Gjennom tida med Phillipshaugen Lodge har paret sikret seg allsidig erfaring, og har funnet ut hva de ønsker å satse videre på innenfor reiseliv.

– Vi har noen mindre prosjekt som vi vil jobbe videre med, sier Odeen, men legger til at paret er åpne for nye prosjekt. De to blir trolig i Sunndal.