Stortingsrepresentant Else-May Botten (Ap) fra Halsa sier hun er glad for å ha fått på plass oppstartsbevilgningen. Vegstrekningen Betna - Stormyra har dårlig kurvatur med varierende vegbredde. Europavegen har nedsatt fartsgrense, forårsaker trafikkbelastning i kommunesenteret, og gir dårlig trafikksikkerhet, påpeker Ap.

Botten viser til det enorme engasjementet fra folk som bor i området, som har vært redde spesielt for de mjuke trafikantene.

- Dette er en sterkt trafikert veg med mye langtransport, kombinert med dårlig vegstandard, og det er på høy tid å få satt i gang med dette arbeidet nå. Vi kan ikke vente lenger, slik Regjeringen legger opp til, sier Botten. Hun legger til at det er skuffende at regjeringen og samarbeidspartiene V og KrF ikke fant penger til prosjektet, som ifølge vegvesenets handlingsplan for 2014-2017 skulle hatt oppstart i perioden.

Botten er nå midt oppe i budsjettinnspurten på Stortinget. Hun lover at det jobbes inn mot flere komiteer rundt saker som er viktig for hjemfylket.