I forrige uke troppet innbyggerinitiativets talsmann, Edgar Solbakk, opp på kommunehuset med 348 underskrifter. Innbyggerne har skrevet under et krav om at det tidligere kommunestyrevedtaket som sier at Nesset skal  danne en ny kommune sammen med Molde og Midsund, må oppheves. Innbyggerinitiativet krever at det blir gjennomført en ny folkeavstemning med to alternativ: Nesset, Molde og Midsund som en kommune eller Nesset som fortsatt egen kommune. Etter at kommunen har mottatt underskriftslista har det kommet inn krav fra to av innbyggere om å bli strøket fra lista.

Saken legges fram for kommunestyret kommende torsdag. Rådmannnen mener kravet tilfredsstiller de vilkår som loven krever. Kravet inneholder et tilstrekkelig antall underskrifter og kan ikke av den grunn avvises. Men hun rår politikerne til å avvise kravet om ny folkeavstemning.

Rådmann Anne Grete Klokset mener at innbyggerne gjennom den tidligere rådgivende folkeavstemningen har gitt et tydelig råd til politikerne. Hun mener et klart flertall ikke ønsket at Nesset kommune skulle stå alene. Rådmannen mener at forslag om ny folkeavstemming inneholder en oppfordring om gjenopptakelse av en sak som allerede er vedtatt i inneværende periode. Innholdet i forslaget fra innbyggerne er materielt sett samme forslaget som har vært behandlet tidligere og kravet bør avvises, skriver rådmannen i sin vurdering til politikerne.